- Annons -

Klubben svarar efter kritiserade värvningen: ”Ingen politisk fråga”

För några dagar sedan värvades Vadim Tarasenko till Smederna, någonting som inte uppskattats av alla.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Att värva en rysk förare i dessa tider har inte fallit väl ut hos alla i speedwayvärlden. Klubben har fått en hel del kritik på sociala medier. Nu svarar sportchef Pierre Lund på det.

– Tarasenko har ett ursprung i Ryssland men numera räknas han som polsk, han har bott i Polen i flera år under alla de premisserna. Dessutom har FIM godkänt de här “ex-ryssarna” eftersom de räknas som polska förare. De får ju delta internationellt och då har Svemo också godkänt dem och tagit ställning för. Därför är Emil Sayfutdinov, Artem Laguta och Vadim Tarasenko tillgängliga nu, säger Pierre Lund till Eskilstuna Kuriren.

– Då anser vi att vi inte vill göra någon stor grej av det. Vi ser honom som vem som helst. Han har ryskt ursprung, visst, men han känner sig nog som polsk medborgare, det är så vi uppfattat det i alla fall, fortsätter han.

- Annons -

Vadim Tarasenko ansluter till Smederna för att göra ett bra jobb för klubben, enligt ledningen kan han tillföra mycket.

– Jag är ingen ryssfantast och tycker inte att Putin gör rätt. Men det här är ingen politisk fråga för oss. Framförallt är det en mycket trevlig kille som kommer att höja stämningen i laget enligt Jerker Eriksson, avslutar Pierre Lund.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna