- Annons -

JSM-trean förlänger med Dackarna: ”Känt på elitkörning i flera år”

Årets svenska mästare Dackarna från Målilla gick under torsdagen ut med att JSM-bronsmedaljören Avon Van Dyck förlänger sitt kontrakt med klubben över kommande säsong.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

20-årige Avon Van Dyck körde i år 2 matcher för Dackarna i Bauhaus Ligan men har tidigare år gjort flera matcher, inte minst 2020 då han körde medparten av matcherna. Målillasonen stod i år annars för en stark säsong, där han var med och körde hem guldet i Allsvenskan med Njudungarna och i JSM-finalen på hemmaplan i Målilla tog han sin första individuella SM-medalj i form av brons.

– Avon har känt på elitkörning under flera år, men inte tagit det sista steget att etablera sig som bofast i startsjuan. Under året som gått har han utvecklats ytterligare, inte minst då han haft en fast plats i Njudungarna i Allsvenskan. Han visade också att han tillhör toppen när det gäller ungdomar under 21 år med en bronsmedalj i JSM-finalen. Givetvis är det också kul och bra för Dackarna att ha med en lokal förare från de egna leden i truppen, säger lagledaren Mikael Teurnberg till klubbens Facebook.

Dackarna 2024
Daniel Bewley, 2.082
Andzejs Lebedevs, 1.787
Rasmus Jensen, 1.782
Filip Hjelmland, 1.152
Noel Wahlqvist, 0.500
Avon Van Dyck, 0.500

Västervik först ut att bli klara med laget – här är sista pusselbitarna
- Annons -

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna