- Annons -

Jerker Eriksson om att Lambert lämnar: ”Det svider ju”

Sedan en tid tillbaka står det klart att det inte blir någon fortsättning för Robert Lambert i Smederna. Jerker Eriksson kommenterar det inträffade.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Robert Lambert kom till Smederna inför säsongen 2022. Han blev snabbt en publikfavorit i klubben. Många trodde nog att han skulle stanna i Eskilstuna längre än vad han gjorde.

Mycket av det beror på att Smederna inte kunde erbjuda honom lika mycket lön som tidigare.

–  Tappet av Lambert, det svider ju, det gör det. Han ville vara kvar, men vi var tvungna att skära i ersättningarna och han tyckte att det blev för mycket. Får man då den lönen man vill ha i en annan klubb, så skiljer det ganska mycket och det har jag förståelse för. Vi båda ville att han skulle köra för Smederna, men det gick inte till vilket pris som helst, säger Jerker Eriksson till Eskilstuna Kuriren.

Foto: Erik Kruse

Jerker berättar för tidningen att han inte tror att Lambert lämnar på grund av att han inte fått betalt i tid.

- Annons -

– Nej, det tror jag inte. Han vill väl, som alla, ha sin lön i tid, men Lambert har inte sagt något till mig på hela säsongen, så nej. Det spelade inte in, han ville vara kvar men inte gå ned så mycket i lön. Det är inte så att han byter för bytandets skull.

Tappet av Lambert är tungt på flera sätt, det handlar inte bara om att man förlorar en duktig förare.

– Det är lite extra tungt eftersom vi blivit ganska tajta. Det är en jätteduktig förare och jag gillar honom som person, för han är alltid professionell, ger allt och krigar alltid oavsett. Så det är en tung förlust, säger Jerker Eriksson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna