- Annons -

Jerker Eriksson: ”Jaha så ni signar Janowski”

Jerker Eriksson ger oss en uppdatering kring hur läget är i Smederna. Och hur blir det med Maciej Janowski?

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Smederna har som de flesta säkert känner till brottats med en del ekonomiska problem. Nu ska det dock vara bättre. Lagledare Jerker Eriksson ger sin bild av läget i klubben.

– Det är ganska bra, vad jag vet så är allt reglerad och under kontroll. Det är tufft i alla klubbar, alla har väl en vikande sponsormarknad. Vi har vidtagit åtgärder och har dragit åt på alla poster. Det märker jag på den budget vi fått att bygga ett lag. Jag tror att det kommer bli bra, säger Jerker Eriksson.

Smederna har två platser kvar att fylla med snitt över 0.500. Så här långt har det blivit tre nyförvärv i form av Kim Nilsson, Vadim Tarasenko och Grzegorz Zengota. Den sistnämnde körde dock i klubben så sent som 2022.

- Annons -

– Jag är nöjd, vi har kanske inte de största namnen, men vi har ett jämnt lag med en bra svensksida. Det är det viktigaste, enligt mig så behöver man ha en toppsvensk för att kunna gå hela vägen. Det tycker jag att vi har i Kim nu. Sen har vi Joel Andersson och Philip Hellström Bängs i första hand som är bra andra och tredjesvenskar. Sen blir det spännande att se Anton Jansson, men han har ingen press. Han är med för att se och lära, han startar upp i Allsvenskan så får vi se.

Kim Nilsson kommer bli viktig för Smederna. Foto: Erik Kruse

Vad betyder det att få tillbaka Zengota?

– Det är bra, det är en kille med stort hjärta. Han gör alltid sitt bästa, det är en av de förare som jag haft mest kontakt med under vintern. Han bryr sig verkligen om klubben och han trivdes väldigt bra under 2022. Vi erbjöd honom en plats till 2023, men han förstod att det skulle bli tufft att få plats.

Jerker förklarar vad som gäller kring de två sista platserna i truppen.

- Annons -

– Jag vill ha förare som vill köra, oavsett position. Det är inte alltid så bra att ha de här förarna som vill komma och köra tre matcher. Jag skulle väl önska en riktig spjutspets, i de bästa av världar. Vi får mätta mun efter matsäck, det blir nog en mellanförare som kommer in på de sista platserna. Det finns begränsat antal förare på marknaden.

– Vår tanke är att kunna köra med ungefär samma lag varje match, fortsätter han.

Maciej Janowski har det surrats en del om, kan du säga något om det?

– Det är många som har ringt och sagt ”Jaha så ni signar Janowski”, det ringde två klubbar tidigare i veckan. Än så länge har vi inte gjort det i alla falla, men det hade varit roligt om det var så. Jag kan säga rakt ut att det är en förare som är jättevälkommen hit, avslutar Jerker Eriksson.

Maciej Janowski ryktas till flera klubbar. Foto: Erik Kruse

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna