- Annons -

GP-säsongen har hjälpt Nilsson – därför valde han Smederna: ”Tror att klubbvalet kan…”

Kim Nilsson är ny i Smederna inför årets säsong. Under förra året var han ordinarie i GP-serien. Då kom han till vissa insikter när det gäller racingen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Kim Nilsson stod under vissa tävlingar för riktigt fina prestationer under sin debutsäsong i GP-serien. Framförallt i Teterow där han slutade på en fjärdeplats. I årets GP-säsong kommer han att vara tredjereserv, det ger honom goda chanser att få köra någon tävling även i år.

Med en säsong på den absolut högsta nivån i ryggen är frågan vad han kan lära sig från fjolåret.

- Annons -

– Jag tycker att det redan har hjälpt mig mycket, det är en helt annan typ av racing i GP-serien jämfört med ligaspeedwayen. GP-serien är alltid tuff, det krävs att man kör tufft. Det har jag tagit med mig in i ligorna, säger Kim Nilsson till Speedwayfans.se.

Foto: Erik Kruse

Till årets säsong byter han Rospiggarna, som han representerat i många år mot Smederna. Ett val som bland annat grundar sig i vad som kan hjälpa honom framåt i karriären.

– Det är också någonting jag kom fram till under GP-säsongen. Jag kände att jag behöver en hemmabana som är mer av en racingbana. Jag tror att klubbvalet kan förbättra min körning.

Hur ser vägen tillbaka till GP-serien ut?

- Annons -

– Till att börja med så ska jag kvala i år, sen får vi se hur det går. Det är tufft att kvala. Jag tror att vägen tillbaka handlar om att jobba hårt och ha målet i tankarna hela tiden. Rätt som det är så är jag tillbaka igen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna