- Annons -

Glädjebeskedet: Klubben får jättestöd för att bygga ny bana

Under onsdagen kom ett mycket positivt besked för speedwaysverige och framförallt Bysarna speedway. Klubben får ett stort stöd till att bygga en ny bana.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Bysarna har tidigare gått ut med att man vill bygga en fullstor bana. Och nu har man fått fina förutsättningar till att göra det. Man har fått ett stöd från Allmänna arvsfonden på sex miljoner kronor.

– Det känns fortfarande lite overkligt. Vi har spenderat otroligt mycket tid för att bygga upp byggnader, liten bana och fått igång en ny barn- och ungdomsverksamhet. Nu tar vi nästa naturliga steg att skapa en bana i den storlek som krävs när förarna fyllt 14 år, säger Roger Svensson, ordförande i föreningen, i ett pressmeddelande.

Klubbens vice ordförande Fredric Fohlin som även är projektledare har även han svårt att tro att det är sant.

- Annons -

– Det tog en lång stund innan jag fattade att det var sant, faktiskt. Vi har slitit med det här i klubben och det är ett ok som har hängt över oss. Att vi inte har kunnat erbjuda barnen att fortsätta med sporten när de kommer upp i ålder. Vi träffades i klubbhuset några stycken och det var både tårar och skratt, säger han.

Klubben behöver 9 miljoner för att bygga arenan, det finns en finansiering till det. Nu återstår det bara att få bygglov för det. En av sakerna som det jobbas för är att det inte ska störa grannarna. Förhoppningen är att man ska kunna börja bygga banan i höst.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna