- Annons -

Fredrik Lindgren inför SM-finalen: ”Vill ge det till Morgan”

Västervik har gjorde en bra grundserie och semifinal. Nu väntar Dackarna i final, det kan bli två häftiga matcher.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Fredrik Lindgren gör sin tredje säsong i Västervik, efter att ha åkt i kvartsfinal mot Rospiggarna förra året har man nu tagit sig hela vägen till final.

– Det ska bli kul att köra final, det känns kul att ta Västervik till final. Vi åkte ju ut i kvartsfinalen förra året. Västervik har inte varit i final på 16 år, så det känns bra att vi är där nu, säger Fredrik Lindgren.

Det är två lag som båda har skador på nyckelförare. I Västervik handlar det om Tai Woffinden och i Dackarna Maciej Janowski. Dackarna har valt att ersätta Janowski med Leon Madsen. Lindgren förklarar vad som kommer krävas för att vinna.

- Annons -

– Vi har goda chanser, det lag som kan få sina förare att kliva fram lite extra kommer vinna. Dackarna fick ju in Leon Madsen istället för Janowski, det är ju en bra ersättare. Vi har fortsatt problem med Tai Woffinden på skadelistan. Det är väl lite minus för oss just där.

Hur mycket skulle det betyda att vinna SM-guld igen?

– Det skulle vara kul att kunna ge det till Morgan och klubben i Västervik. De lägger ner ett väldigt stort arbete. De har jobbat väldigt hårt för att få ordning på klubben. Det är alltid en fin bana, det är en bra arena. Det skulle vara oerhört roligt att kunna vinna guldet med Västervik, avslutar Fredrik Lindgren.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna