- Annons -

Förbundskaptenen efter SGP2: ”Tårögd faktiskt”

De svenska förarna hade en bra avslutande tävling på SGP2 i Vojens. Det är en nöjd svensk förbundskapten i Alexander Edberg.

- Annons -

Vojens har historiskt sett varit ett bana som svenska förare fina framgångar på. Fredagskvällen var inget undantag, det blev en pallplats och det kunde med lite flyt ha blivit en till finalplats.

– Det går inte att klaga när Casper kommer tvåa, han leder förvisso finalen i två och ett halvt varv, men det är dumt att klaga. Han vinner grundomgången, Philip har chans att komma tvåa i grundomgången. Han har andraplatsen i semin på tredje varvet, då gör han ett litet misstag. Jag är jättestolt, säger juniorernas förbundskapten Alexander Edberg.

– Grabbarna gör framsteg hela tiden, jag blir tårögd faktiskt, fortsätter han.

En av de bättre dagarna för svensk speedway på länge?

– Det är det absolut, det känns som det. Vi är vassa nu, väldigt vassa. Nu tar vi guld nästa år på JVM, hundra procent.

- Annons -

Det var en händelserik kväll, det var tuffa körningar förarna emellan och det vat mycket på spel då en juniorvärldsmästare skulle koras.

– Det var spännande för publiken, det var lite action. Juniorspeedway är mycket roligare än seniorspeedway, det händer mer saker.

Att Casper Henriksson och Philip Hellström Bängs utvecklas så bra beror främst på två saker.

– De jobbar hårt och är seriösa. Då blir det ett bra utfall till slut, avslutar Alexander Edberg.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna