- Annons -

Det krävs för att Madsen ska göra en full säsong i Sverige: ”Öppen för mer”

Leon Madsen är klar för final med Dackarna. Han kommer in som skadeersättare för Maciej Janowski. Det var längesedan han gjorde en full säsong i Sverige. Det finns en sak som kan få honom att göra det igen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Under lördagskvällen körs säsongens näst sista GP-tävling i danska Vojens. En glad och pigg Leon Madsen står och njuter i solskenet några timmar innan det är dags att dra igång träningen inför kvällen.

– Jag ser verkligen fram emot det, det känns bra att köra en GP-tävling i Danmark igen. Det blir kul att köra inför våra danska fans, jag tycker att banan såg bra ut under gårdagens SGP2-tävling. Det var en bra racingbana, den ser ganska lik ut idag så förhoppningsvis kan det bli bra speedway, säger Leon Madsen.

Leon Madsen ser fram emot GP-tävlingen i Vojens. Foto: Erik Kruse


Hur ser du på din säsong så här långt?

- Annons -

– Det har varit lite blandat, det har gått bra i ligorna och EM. I GP-serien har jag blandat lite för mycket, det har varit några bedrövliga tävlingar och några väldigt bra tävlingar. Det går inte att vara så ojämn, då straffas man för det. Jag ligger på en åttondeplats nu, några poäng bakom förarna som är framför mig. Jag hoppas att jag kan avsluta starkt och komma topp sex.

De kommande två veckorna kommer Madsen att representera Dackarna i den svenska Bauhausligan. I finalen mot Västervik kommer han att ersätta Maciej Janowski som drabbats av en skada.

– Jag ser väldigt mycket fram emot det, det är en stor överraskning för mig att jag ska köra final i Sverige i år. Det hade jag inte förväntat mig, men det blev en öppning när ”Magic” skadade sig. De hörde av sig till mig och vi kom överens. Jag har kört några finaler i Sverige tidigare, med Vetlanda och Smederna. Jag är väldigt glad över att få den här möjligheten, det vore kul att vinna ett till guld i Sverige.

Leon Madsen kommer att köra för Dackarna i finalen. Foto: Erik Kruse

Tycker du om att köra i Sverige?

- Annons -

– Det gör jag, det har jag alltid gjort. Jag har bara inte haft tiden som krävs för att göra det. Men jag gillar det som sagt.

Det var några år sedan han gjorde en full säsong i Sverige. Nästa år är planen att komma köra mer i Danmark än vad han gjort i år. Att komma tillbaka och göra en full säsong i Sverige är ingenting han planerar i nuläget. Det kan dock eventuellt komma en öppning längre fram.

– Man vet aldrig, vinner jag VM nästa år så är jag öppen för att köra mer. Just nu ligger mitt största fokus på GP-serien. Då kan jag inte köra för många tävlingar, avslutar Leon Madsen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna