- Annons -

Ett steg i rätt riktning – men det borde skrotas helt

Den kommande säsongen kommer det att vara fyra platser att köra om istället för tre när GP-Challenge avgörs. Det är en bra början.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Wildcard är enligt mig ingeting som hör hemma inom idrott. Sportsliga prestationer och endast sportsliga prestationer är det som ska gälla.

Därför tycker jag att det är bra att man nu tar bort ett Wildcard och då utökar med en extra plats från GP-Challenge. Det är mycket positivt. Vad som hade varit ännu bättre? Att man var tvungen att köra till sig varje plats.

Som det är idag så finns det ett gäng förare som inte kommer åka ut ur GP-serien oavsett hur dåligt det går, det har arrangören sett till genom att dela ut Wildcard. Det känns inte rättvist.

- Annons -

På tal om rättvist eller inte. En tanke med Wildcarden är ju att man ska kunna få ett om man varit skadad. Det kan ju vara rättvist på ett sätt. Samtidigt så kan jag känna att skador är en del av sporten och har man varit skadad så kanske man får stå sitt kast. Jag anser att det hade varit bättre att släppa in fler förare genom kvalet, kanske rent av åtta? Då hade vi inte blivit lika beroende av Wildcard, om det var enklare att ta sig in av egen kraft.

Nåväl, fyra kvalplatser är bättre än tre och fyra Wildcard är mindre dåligt än fem. Det gläds jag åt så länge.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna