- Annons -

Möjligheten till GP-poäng utökas – här är nya formatet

Det händer en del saker kring GP-serien, under torsdagen ändrades hur många som går vidare från Challenge och under fredagen ändras upplägget kring träningen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Sedan 2020 har vi haft ett mästerskapspoäng i speedway, sedan några säsonger tillbaka har vi även ett tidskval som avgör i vilken ordning förarna får välja startnummer.

Det mesta av de två ovannämnda sakerna kommer vara sig likt under 2024. Däremot så kommer tränings, eller tidskvalet om man så vill att förändras vid två tillfällen. Det meddelar FIMspeedway.com.

Tävlingarna som det gäller är Warszawa och Cardiff. Där kommer förarna att delas in i fyra grupper där den snabbaste tiden från varje grupp tar sig vidare till ett ”Sprint race”. Vinnaren av det racet får med sig fyra mästerskapspoäng, tvåan tre poäng, trean två poäng och fyran ett poäng.

- Annons -

Utöver att man får med sig fyra mästerskapspoäng så kommer även vinnaren att få välja startbana först.

Tidskvalen till de båda tävlingarna kommer köras under fredagskvällarna, dagen innan.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna