- Annons -

Efter broderns seger – Chris Holder om känslan att vara överst i tabellen: ”Spelar ingen roll vad…”

Jack Holder toppar VM-tabellen inför säsongens andra Grand Prix. Vi tog några ord med hans broder Chris Holder som är med och hjälper till.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Chris och Jack Holder blev historiska som enda brödrapar att vinna en GP-deltävling när Jack Holder vann Kroatiens Grand Prix för två veckor sedan.

Nu är det dags för den andra ronden för säsongen. Warszawa står som värd för tävlingen. Rutinerade Chris Holder berättar om vad som krävs för sin bror.

– Det kommer bli väldigt tufft, precis som alla GP-tävlingar så är det väldigt svårt. Han tog en viktig seger för två veckor sedan, han har bra självförtroende och har kört bra överallt. Han vill göra ett bra resultat och fortsätta på den inslagna vägen, säger Chris Holder.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

Vad är viktigt att tänka på när man kör i Warszawa?

– På den här banan handlar det om att vara smart, alla kör på liknande sätt på den. Det gäller att man är bra i skallen, fattar bra beslut och får med sig poängen. Det är viktigt att ta sig till semifinalen och sedan ta sig vidare till finalen. Det är där alla poäng finns.

Bröderna Holder blev som sagt historiska när Jack vann i Kroatien. Det var en stolt och glad storebroder som såg Jack stå överst på pallen.

– Det kändes som att jag vann, det kändes så bra. Jag var inte i Gorican eftersom att jag körde match kvällen innan, men det kändes fantastiskt. Förra året skulle han vinna här i Warszawa, han ledde överlägset när det blev omstart. Det var tufft att hantera, nu fick han en ny chans och då körde han riktigt bra. Han lyckades slutföra arbetet den här gången.

- Annons -

Chris vann VM-guld 2012, han vet hur det känns att vara jagad i tabellen. Många påstår att det är jobbigt.

– Det känns bra, det spelar ingen roll vad alla andra säger. Att vara i toppen är bra för ditt självförtroende och hela den mentala biten. Det är alltid bra att vara i toppen oavsett vad. Jack har bra självförtroende, bra cyklar och bra team. Nu ska vi se till att han får till bra starter, tar sig till semi och sen till final, avslutar Chris Holder.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna