- Annons -

Blandande känslor efter silvret: ”Det är bättre än att…”

Kim Nilsson slutade på en andraplats i årets SM-final. Någonting han varken var särskilt nöjd eller missnöjd med.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Silvermedaljören Kim Nilsson ger sin syn på årets SM-final.

– En ganska öppen historia egentligen, det var många som åkte ut och vann heat, och tappade poäng. Det var tufft, men jag är nöjd med hur jag genomförde tävlingen, jag kände att jag var jämn rakt igenom. Jag hade hyfsade starter och tog smarta beslut i förstasvängen, säger Kim Nilsson.

Hur ser du på att du får med dig en silvermedalj?

– Det är bättre än att inte komma till final, som var fallet förra året. Men det är klart att jag hade velat vinna, speciellt när man leder första starten av finalen. Jag kände att jag var i en bra position även om ingenting var avgjort, det är ju fyra varv. Men jag var i en bra position, det kände jag. I omstarten kom Fredrik iväg mycket bättre och kunde stänga in mig. Sen höll han hela vägen, han låg i idealspåret.

- Annons -

Det är inte bara ett silver som Kim får med sig. I och med att han blev bästa förare bakom Fredrik Lindgren så får han även wildcard till Målillas Grand Prix.

– Det är lite revansch, jag missade ju det förra året på grund av nackskada. Det ska bli kul att få köra inför hemmapubliken och se vad jag kan göra.

Vad ger du dig själv för omdöme så här en bit in i säsongen?

– Överlag en bra känsla, även om jag inte fått mig poängen på sistone. Det är mycket som spelar in, man tar lite felbeslut och kanske stressar lite i frustration. Efter idag kanske jag kan känna att jag är där och bara fokusera framåt, avslutar Kim Nilsson.

Fredrik Lindgren efter segern: ”Känns som jag är tillbaka”
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna