- Annons -

Walkover hade varit att föredra: Gör om gör rätt

Gårdagens fiasko har lämnat oss speedwayintresserade med en bitter eftersmak, så här får det inte bara inte gå till.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Hallstaviks bana var under gårdagen allt annat än bra. Efter flera olyckor tvingades man bryta tävlingen och fiaskot var fullbordat. Eftersom att man inte kört åtta heat eller fler så kommer resultatet inte att räknas. Tävlingen måste alltså köras om vid ett senare tillfälle.

Det innebär att stackars Indianerna kommer att behöva bekosta ytterligare en bortamatch trots att det inte på något vis var deras fel att matchen inte kunde fullföljas. Det kan inte beskrivas som någonting annat än ett fullständigt galet beslut.

Det enda korrekta hade varit att Indianerna tilldöms segern då Rospiggarna har misslyckats med uppdraget att ha en bana som håller måttet. Så får det bara inte gå till i Bauhausligan, eller förresten inte i svensk seriespeedway överhuvudtaget. Det är hög tid att göra om reglerna, är inte banan körbar och det inte beror på regn ska bortalaget segra. Varför ska Indianerna i det här fallet straffas för att ha åkt till en match med den enda rimliga förhoppningen att det ska gå att köra? Gör om gör rätt, genast.

- Annons -

Det är inte första gången det här händer, men jag hoppas innerligt att det var sista. Klubbarna måste sluta experimentera med banorna i nära anslutning till matcherna.

Kan någon hjälpa mig hur sjutton man ska beskriva för någon som inte är speedwayintresserad att solen sken, vädret var bra men trots det kunde man inte köra? Jag har iallafall inte lyckats göra det på ett bra sätt.

Adam Holman
foto: Bengt Almgren
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36


- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Men varför finns det domare som godkänner banan före start ju. Jag har varit med på en bana ( vill inte nämna vilken ) Men förarna satt med I Traktorn och bestämde hur han ville att banan skulle vara

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna