- Annons -

Viktigt derby väntar i Västervik: ”Ibland trivs de bättre på vår bana”

Tisdagskvällens derby i Västervik är en viktig match för båda lagen, det är ett häftigt möte vi har att se fram emot.

- Annons -

Västervik och Dackarna är två lag som har helt olika facit den här säsongen. Hemmalaget har fortfarande chans att vinna serien, gästerna kämpar med allt de har för att ta sig till slutspel.

De regerande mästarna Dackarna kommer dock till mötet med ett något bättre självförtroende än vad man haft på länge. I förra veckans möte med Rospiggarna tog man nämligen en efterlängtad seger. För Västerviks del vill man nog gärna glömma förra veckans match, man fick se sig besegrade med hela 58–32 borta mot Lejonen.

Morgan Andersson belyser vikten av tisdagens möte mot Västervik.

– Det är ingen hemlighet att matchen mot Dackarna är en av årets viktigaste matcher. Ibland har Dackeförarna trivts bättre på vår bana än deras egna hemmabana, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson till Västerviks Tidningen.

- Annons -
Morgan Andersson förklarar vikten av tisdagens match.

Till tidningen berättar Morgan vad han tror kommer bli viktigt för att vinna.

– Att vi får med oss heatsegrar. Vi måste vinna heat och visa att det är vår hemmabana. Men jag har största respekt för Dackarna. Sedan hoppas vi givetvis på bra publikstöd också.

För Dackarnas del kommer matchen i Västervik att bli oerhört viktig. Laget jagar som bekant en slutspelsplats, när endast fem matcher återstår av säsongen är det klart att varje poäng blir viktig. Mikael Teurnberg har bra minnen från Västervik.

– Vi gjorde en bra semifinal mot dem förra året, och vann, för de som inte redan visste. Däremot förlorade vi mot dem i serien. Västervikslaget ligger trea i serien, så det är klart att de är lite förhandsfavoriter. Sedan så är det förstås alltid lite derby när våra lag möts. Det går ju exempelvis bussar med supportrar mellan städerna, och det bidrar ju till lite extra tryck, säger Mikael Teurnberg till Vimmerby Tidning.

Mikael Teurnberg minns förra årets semifinal där laget gjorde en bra match i Västervik.

Teurnberg berättar vad som kommer bli viktigt för att ha chans att vinna matchen.

– När det väl drar ihop sig så gäller det att vi hela tiden kämpar och sliter, så ska det nog gå vägen. Kämpa och slita är de två nyckelorden för tisdagskvällens batalj, helt klart, avslutar Mikael Teurnberg.

Västervik vann bortamötet i Målilla med 48–42 och har således övertaget i kampen om bonuspoängen.

Laguppställningar

Västervik (48)
1. Gleb Chugunov
2. Bartosz Smektala
3. Fredrik Lindgren
4. Jaimon Lidsey
5. Kenneth Bjerre
6. Peter Ljung
7. Anton Karlsson

Dackarna (42)
1. Rasmus jensen
2. Filip Hjelmland
3. jacob Thorssell
4. Maciej Janowski
5. Brady Kurtz
6. Nicolai Klindt
7. Ludvig Lindgren

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna