- Annons -

Vi ser ut att klara även denna vintern

Vintern är ingen favoritårstid för oss som älskar speedway. Denna vinter var dock något lättare än tidigare år då vi haft en längre silly season än vanligt. Jag personligen gillar verkligen det nya konceptet som vi har i Sverige där klubbarna får fram tills 28 februari att bygga klart laget istället för 1 december som tidigare år. Det är bra för klubbarna och även för oss fans. Denna vintern har iallafall jag botat min speedwayabstinens genom att räkna snitt och fundera på vilka förare lagen ska värva. Det är bra att lagen får tid att känna in vilka förare de har råd med och se vilka sponsorer som vill vara med på resan. Jag tror det är bra att lagen får välja hur fort de vill vara klara, vi har ju sett olika tendenser i vinter. Vissa lag var klara runt 1 december och andra lag är inte klara än. Det är väl fantastiskt att lagen kan ta det i det tempo som passar dem själva. På så vis slipper det bli hysteri och lagen kan på ett enklare sätt få en uppfattning om marknaden och bygga det lag de önskar.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Just nu har vi snö i större delar av vårt land och en ny säsong kan kännas avlägsen. Men den är faktiskt inte så långt borta egentligen. Om drygt en månad är vi igång med träningsmatcher från Polen. Den 3 april rullar Ekstraliga igång. Jag är extremt laddad för en ny säsong med polska ligan, man kan inte blunda för att det är världens bästa liga och att förarna höjer sig en extra nivå när de kör där. Hoppas att det kommer igång med publik, eller förresten hoppas det kommer igång överhuvudtaget. Lagen ser intressanta ut och det ska bli förbannat härligt att få se världens bästa liga igen. Vad ska man tro då? vinner Leszno ytterligare ett år? inte omöjligt om du frågar mig.

När polska ligan är igång flyter det på i rask takt. 24 april är det äntligen dags för första GP-tävlingen, en GP säsong som kommer bli jämn och spännande. Det ska bli kul att se Oliver Berntzon hur väl han kan hävda sig. Ska jag tippa en vinnare där tror jag att Zmarzlik blir världsmästare igen, han har en extra nivå jämfört med de övriga förarna. Förutsatt att han är skadefri vinner han även 2021.

För mig är självklart säsongen höjdpunkt när Bauhausligan kommer tillbaka, går allt enligt plan är vi igång 4 maj. Om GP -serien blir jämn är det ingenting mot hur jämnt och svårtippat det är i svenska ligan. Det är enligt mig fyra lag som utmärker sig i toppen och två lag i botten. Däremellan är det oerhört jämnt och svårtippat. När svenska serien är igång går det fort sedan är man åter tillbaka till väntans tider. Kan någon förklara för mig varför vintern går så långsamt och sommaren så fort?

- Annons -

Vi har en härlig tid framför oss och tänk hur fantastiskt det är att det snart ska svängas vänster igen runt om i Europa. Allt vi behöver göra är att härda ut en månad till så kommer det här bli toppen det vågar jag lova.

Adam Holman

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna