- Annons -spot_img

Vetlandas nya ordförande: ”Vi har ett ansvar”

Vetlanda speedway AB Gick idag i konkurs, på klubbens hemsida ger klubbens ordförande sin syn på det inträffade.

- Annons - ad

Det har varit en tung dag för speedwaysporten sedan det tidigare idag stod klart att Vetlanda speedway går i konkurs. För knappt två veckor sedan tillträdde Astrid Pöker som ordförande i klubben. Hon anser att det det är rätt beslut som har tagits idag.

– Vi har ett ansvar både mot sponsorer, ligaförening ESS och inte minst mot förarna. Genom att ta beslutet nu ger vi både ligaföreningen och förarna en sportslig chans innan serien drar igång. Hade vi valt att försöka lite till och inte kommit i mål, hade vi istället behövt avbryta mitt i säsongen, säger Astrid Pöker till klubbens hemsida.

Klubben siktar även på att kunna köra speedway på någon nivå på arenan i Vetlanda.

– Vår förhoppning är att sponsorerna som nu valt att sponsra elitlaget, kan tänka sig att använda avsedda pengar för att istället sponsra ett lag i Allsvenskan eller i division 1. Gällande anläggningen hoppas vi hitta en lösning med konkursförvaltaren.

– Vi kommer nu arbeta för att hitta en lösning för att vi ska kunna fortsätta med speedway i Vetlanda, men hämta andan ekonomiskt och istället bygga upp verksamheten underifrån igen. Vi har i dagsläget inte svar på förutsättningarna, men hoppas att kunna ha svar gentemot medlemmar och berörda tills det tidigare utlysta medlemsmötet, avslutar Astrid Pöker.

Adam Holman
foto:Erik Kruse

Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna