- Annons -

Vetlanda Speedway AB i konkurs ”Inte förvånade”

Under onsdagen kommer beskedet att Vetlanda speedway AB går i konkurs

- Annons -

Det har varit en stormig tid för Vetlanda speedway, skriverierna har varit många från olika håll om den ekonomiska situationen i klubben. Idag kommer alltså det definitiva beslutet att klubben går i konkurs.

Sedan 2015 har klubben gått back med cirka 2 miljoner kronor per år.

Ess ordförande Mikael Holmstrand kommenterar beskedet i ett pressmedelande.

– Från övriga klubbar och ESS har man många gånger ställt frågan till Vetlanda hur planen för att få rätsida på ekonomin ser ut. Klubbarna behöver varandra och inom ESS har vi ett nära samarbete där man med stor hjälpsamhet försöker sprida kunskap mellan klubbarna för att undvika den här typen av händelser som speedwaysporten tyvärr tvingats hantera flera gånger tidigare. Vi har hela tiden fått svar att situationen är under kontroll och det är givetvis en stor besvikelse att dessa påståenden inte visat sig stämma, även om vi inte är förvånade med tanke på hur det sett ut. 

- Annons -

Vetlanda speedway utgår därmed från årets säsong.

– Från ESS sida arbetar vi nu med att hantera de praktiska frågor som uppstår. Samtidigt står vi också bakom Vetlandas nya styrelse som tagit ett ansvarsfullt beslut, som borde tagits för länge sedan, i sitt arbete med att starta om verksamheten i föreningen och på sikt kunna komma tillbaka. Vi behöver fler klubbar, inte färre och kommer bistå Vetlanda på de sätt vi kan, avslutar Mikael Holmstrand.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna