- Annons -

Tai Woffinden: ”Därför valde jag Danmark som andraliga”

Tai Woffinden kommer säsongen 2022 att köra ligaspeedway i Polen och Danmark. Någonting som kom oväntat för en del av oss. Idag under GP–seriens mediedagar förklarade han sitt beslut.

- Annons -

Tai Woffinden väljer inför årets säsong bort Sverige som sin andraliga efter Polen. Sedan säsongen 2020 får man bara i en liga utöver polska Ekstraliga. Woffindens val föll på Esbjerg Vikings i Danmark.

– Jag kommer bara att köra fem matcher med laget, de första tre matcherna är på hemmabanan i Esbjerg inför Speedway of Nations–tävlingarna. Därefter kör jag en tävling två veckor innan GP–tävlingen i Vojens. Man måste se varför jag tar det här beslutet ur ett större perspektiv. Det ska även bli kul och se hur ligan är och hur atmosfären kring klubbarna är.

Gör du några mer förändringar inför årets säsong?

– Jag har sett till att gå upp lite i vikt. Förra året var mitt värsta år i karriären så här långt, och det är även det året jag varit som lättast. Så jag har sett till att komma tillbaka till min vanliga vikt.

- Annons -

Tai Woffinden har blivit individuell världsmästare tre gånger. Han berättar vad han tror kommer bli viktigt för att vinna en fjärde gång.

– Jag måste hålla mig skadefri och hitta en motor som går riktigt bra. Det gör det lite enklare att slå de andra killarna. Jag har vunnit tre VM–guld, jag vet hur man gör och ska bara ut och jaga fler titlar.

Tai Woffinden behöver hitta en bra motor för att vinna sin fjärde VM–title

Även om det är Tais eget beslut att lämna Sverige till den kommande säsongen så finns det vissa saker han kommer sakna.

– Jag njöt verkligen av det förra året, vi hade ett härligt lag och en fantastisk lagledare. Jag kommer sakna stämningen i Sverige, inför tävlingarna hittar man ofta på något med laget. Vi åkte mycket motocross inför tävlingen. Det kommer jag sakna, hela upplevelsen i Sverige är trevlig.

Tai gav även ett besked om en eventuell återkomst i den brittiska ligan.

– Om de kan fixa så att jag bara behöver åka hemmamatcher så kommer jag tillbaka till England 2023, säger Tai Woffinden.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna