- Annons -

Vargarna tog säsongens första seger: ”Visar att vi inte bara kommer vara ett stryklag”

Vargarna tog säsongens första seger när de mötte Rospiggarna på bortaplan under tisdagskvällen. Det var en efterlängtad seger för Norrköpingslaget.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Sedan återkomsten har Vargarna varit ett ifrågasatt lag i Bauahausligan. Resultaten har uteblivit och det har varit stora siffror på bortaplan. Fram till tisdagens match mot Rospiggarna. Gästerna kom ut bra och tog sig en tidig ledig med åtta poäng. Där efter vände hemmalaget tillbaka och i paus ledde faktiskt ”piggarna” med 32–28.

Men Vargarna gav sig inte. Efter en femetta i heat 11 var det helt lika igen. Och efter att det 13:e heatet slutat 5–0 hade man ett drömläge att ta säsongens första seger. Så blev det, Vargarna vann med 48–41.

– Det här var jäkligt gött. Skönt för laget och hela föreningen att få till en vinst. Vi är inte så dåliga som alla tror. Det handlade lite om att börja om från början och att vi inte skulle grotta ner oss för mycket. Det har varit en tuff start men som vi sa innan matchen idag, vi skulle haft med oss någon seger från hemmamatcherna också, säger Daniel Henderson till NT.

- Annons -

Daniel Henderson har inlett säsongen på ett starkt sätt och fick därmed köra som nummer fem. Han fick med sig 8+2 poäng på fem heat från den positionen.

– Jag tycker det går bra. Det är mycket tuffare heat men det är kul att mäta sig med motståndarnas toppar. Nu blev det åtta plus två poäng på fem heat och det är historiskt sett mitt bästa resultat även om jag tagit mer poäng någon gång. Men inte från den positionen.

Lagledare Mikael Wirebrand kan konstatera att det här var en roligare bortamatch än Gislaved och Målilla.

– Jätteskönt. Det har inte varit roligt med bortamatcherna tidigare. Även om vi visste att vi skulle få det tufft borta har det inte varit roligt med de siffrorna som blivit. Att vi inte kommer vinna i Gislaved vet vi kanske, då skulle vårt lag behöva se annorlunda ut. Men nu kunde vi visa att inte bara kommer att vara ett stryklag, säger Mikael Wirebrand. 

- Annons -

Resultat

Rospiggarna – 41
1. Jakub Jamróg – 5 (1,1,1,N,2)
2. Wiktor Przyjemski – 5+1 (0,2*,3,0,0)
3. Kai Huckenbeck – 11 (1,1,3,3,3)
4. Kacper Pludra – 4 (0,3,1,FX)
5. Antonio Lindbäck – 5 (2,2,1,R)
6. Victor Palovaara – 3+3 (1*,1*,1*)
7. Oskar Polis – 8 (2,3,3,FX,R)

Vargarna – 48
1. Mateusz Tonder – 2+1 (2*,0,FX,N)
2. Jakub Miskowiak – 14 (3,2,3,3,3)
3. Niels-Kristian Iversen – 11+2 (2*2,2*,3,2)
4. Hubert Legowik – 4+1 (3,0,0,1*)
5. Daniel Henderson – 8+2 (3,2,0,2*,1*)
6. Chris Harris – 9 (3,1,2,2,1)
7. Ludvig Lindgren – 0 (0,0,0)

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna