- Annons -

Vargarna har bestämt sig om Bauhausligan: ”Spännande”

Under torsdagseftermiddagen kom beskedet att Vargarna ansöker om att gå upp till Bauhausligan.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Det har varit ovisst huruvida Vargarna skulle önska om att gå upp till Bauhausligan eller inte. Nu har den frågan fått ett svar.

En enig styrelse röstade under onsdagskvällen ja om att ansöka till Bauhausligan.

– Vi var eniga. Sen har vi självklart utrett det här och diskuterat under en ganska lång period. Vi har kommit fram till att vi ser att det är nu det är läge för oss att göra det. Det är dags att ta steget nu, säger Michael Olsson till NT.

Nu väntar godkännande från Svemo.

– Vi har informerat dem muntligen och sen måste vi göra en skriftlig ansökan senast den 1 oktober. Vi har fått information från Svemo vad de behöver få in för information från oss nu. Det är lite ekonomiska uppgifter, hur vår plan ser ut i stora drag. Även en budget på hur vi har räknat med hur vi ska klara av det här med publiksiffror, sponsorer, lagkostnader och såna saker.

Foto: Erik Kruse

Klubben har klart för sig vad som behöver göras, bland annat behöver publiksiffrorna öka.

– Vi behöver hamna ungefär på en fördubbling av publiksnittet och sponsorintäkterna jämfört med grundserien i allsvenskan. Vi bedömer risken som liten att vi inte ska klara av de målen men sen är det givetvis ett hårt jobb.

Efter tio år utanför högsta serien kan klubben ge ett positivt besked. Det gjädjer ordförandet.

– Det är skönt och det är en väldig lättnad på något sätt, att vi har nått ett läge där vi känner att vi börjar bli mogna. Det är ju i högstaligan vi vill vara och tycker att vi hör hemma. Det ska bli jäkligt spännande, avslutar Michael Olsson.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna