- Annons -

Tufft slut på en bra tävling för Fredrik Lindgren

Det var en härlig GP-fest i Målilla under lördagen. Det blev dock en snöpligt slut för Fredrik Lindgren och den svenska publiken.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det var en stor publik på plats på Skrotfrag Arena i Målilla. Alla var laddade för att se en bra tävling i fint väder. De flesta hoppades även på svensk framgång.

Racingen under kvällen var bra, värt att notera var även att det efter 20 heat var helt jämnt mellan de fyra olika startspåren. Det hade med andra ord kommit fem heatsegrar från respektive bana.

För svensk del så gjorde Jacob Thorssell en bra insats. Efter att ha varit med om en hård smäll i sitt första heat kämpade han hårt och fick med sig sex poäng. Med lite flyt hade det kunnat bli ännu mer.

- Annons -

Fredrik Lindgren hade en utmärkt kväll, han vann grundtävlingen på 13 heat och såg ruggigt snabb ut på banan. Efter att han vunnit sin semifinal kändes det som att han segern var hans. I finalen lyckades han nästan med en riktigt hård satsning. Martin Vaculik ledde med en halv kurva kändes det som, då attackerade Lindgren. Tyvärr för svensk del räckte det inte hela vägen, Lindgren gick hårt i backen och blev utesluten från finalen. Vaculik ramlade även han.

Där och då dog hela feststämningen, en stämning som varit fantastisk hela kvällen.

I omstarten så var Dan Bewley snabbast, Martin Vaculik slutade tvåa och Patryk Dudek blev trea. Mitt i besvikelsen över Lindgrens uteslutning kunde publiken åtminstone glädjas över att en hemmaförare vann.

Resultat
1. Dan Bewley, 20 poäng
2. Martin Vaculik, 18 poäng
3. Patryk Dudek, 16 poäng
4. Fredrik Lindgren, 14 poäng
––
5. Bartosz Zmarzlik, 12 poäng
6. Max Fricke, 11 poäng
7. Jack Holder, 10 poäng
8. Robert Lambert, 9 poäng
9. Andzejs Lebedevs, 8 poäng
10. Anders Thomsen, 7 poäng
11. Jacob Thorssell, 6 poäng
12. Tai Woffinden, 5 poäng
13. Mikkel Michelsen, 4 poäng
14. Leon Madsen, 3 poäng
15. Maciej Janowski, 2 poäng
16. Jason Doyle, 1 poäng
17. Filip Hjelmland, 0 poäng
18. Casper Henriksson, Körde ej

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna