- Annons -

Tufft schema för Smederna: ”Jäkla viktig match för oss”

Med en förlust mot Indianerna i premiären är det dags för Smederna att åka till Motala för att möta Piraterna. Det är ett tufft schema som Eskilstunaklubben har att jobba med.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

– Det blir en jäkla viktig match för oss, speciellt med tanke på att vi åkte på pumpen hemma mot Indianerna. Det känns som att det blir ännu viktigare då, tittar man lite på schemat så ser man att vi har ett ganska tufft startprogram. Vi har Piraterna borta idag, en svår uppgift, sen har vi Västervik hemma, den är också tuff, sen är det Lejonen borta, tufft och sen är det Dackarna hemma. En seger idag gör livet lite enklare, sen är det inget snack om att Piraterna är bra, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson till Speedwayfans.se.

Vad blir viktigt för att lyckas få med er poäng från Motala?

– Om vi ska vinna så måste vi vinna reservkampen solklart. Vi behöver slå dem i alla de heaten, det är nästintill en förutsättning. De är väldigt bra 1–5, speciellt i Motala. Sen är det speedway, man vet aldrig. Tittar man på olika ligor så går det mycket upp och ner. Vi hoppas väl att vi är mycket upp idag och att de är mycket ner.

- Annons -

Hur trivs ni i Motala?

– Jag gillar Motala, det är bra racing. Det brukar bli bra speedway om den är presenterad i det skick den kan vara, utan massa hål och grejer som det varit någon gång. Är den raceklar så är det upp till förarna om de är tillräckligt bra.

Jämfört med premiären mot Indianerna blir det en förändring i laget. Grzegorz Zengota utgår och Patryk Wojdylo kommer in. En enkel laguttagning enligt Jerker.

– Det var inget resonemang alls egentligen, vi ville köra med i stort sett samma lag som förra veckan. Sen hade vi en uppgörelse sen innan med Zengota, han skulle inte köra dem här matchen. Det blir ganska bra att få med Wojdylo istället. Jag tycker att han gjorde det ganska bra förra året i Motala, även om han bara fick med sig fyra poäng plus några bonus så åkte han bättre än poängen visade. Jag tror han kan göra det bättre idag.

- Annons -

Det är ett till stor del nytt Smedlag. I premiären blev det som sagt förlust, något fel på stämningen i laget var det dock inte.

– Den var bra, sen hade det varit viktigt att få alla att lyckas första matchen, det hade varit det optimala. Det är bra killar i laget, jag är nöjd med personligheterna och hur vi agerar, avslutar Jerker Eriksson.

Laguppställningar

Piraterna
1. Maciej Janowski
2. Pawel Przedpelski
3. Oskar Fajfer
4. Przemyslaw Pawlicki
5. Piotr Pawlicki
6. Ludvig Selvin
7. Jonathan Ejnermark

Smederna
1. Rohan Tungate
2. Vadim Tarasenko
3. Maksym Drabik
4. Patryk Wojdylo
5. Kim Nilsson
6. Philip Hellström Bängs
7. Joel Andersson

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna