- Annons -

Tre intryck efter premiäromgången: ”De blir att räkna med”

En intressant premiäromgång är körd, det finns naturligtivs mycket att prata om. Här kommer tre intryck och reflektioner efter den första omgången.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.
Vargarna och Daniel Henderson visade klarr. Foto: Erik Kruse

Vargarna blir att räkna med

Kommentar: Det kanske största intrycket från den första omgången är nog Vargarnas fina match mot Västervik. Jag har naturligtivs hört och förstått att de är starka hemma, men att de skulle vara så starka det hade jag inte räknat med. Och det tror jag väl inte att det var så många som hade gjort. Fortsätter de så här blir de fullständigt livsfarliga, då kommer många lag att förlora i Norrköping.

Antonio Lindbäck var en av förarna som föll ur. Foto: Erik Kruse

Viktiga förare levererade inte

Kommentar: Piraterna, Smederna och Rospiggarna har en hel del att fundera på när det gäller jämnheten. Just nu fungerar inte lagen alls, det har förvisso bara gått en match, men att så många faller ur och misslyckas med att leverera är oroväckande. I Rospiggarna och Smedernas fall inte helt oväntad, jag har svårt att se vilka som ska avgöra matcher för de här båda lagen framåt.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

Publiksiffror

Kommentar: Publiksiffrorna var inte imponerande, men heller inte katastrofdåliga. Det kunde varit bättre, men det kunde också varit betydligt sämre. 1457 åskådare i Hallstavik är ingen katastrof, man måste ha i åtanke att klubben genomgår en uppbyggnad. Det kommer ta tid innan publiken kommer tillbaka. Detsamma gäller Norrköping som hade 1559 personer i publiken, det tar tid att få mer publik. Och baserat på resultatet och kampen de bjöd på kan jag inte se att det inte skulle öka. I både Målilla och Eskilstuna var det helt okej siffror, ungefär som man kunde förvänta sig.

Överlag var det en intressant premiäromgång, Piraterna var betydligt sämre än vad jag hade trott och Indianerna var bättre än vad jag trodde på förhand. Men är inte det lite av charmen? Att man inte kan veta hur saker ska sluta.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna