- Annons -

Tony Rickardssons tankar inför avgörandet: ”Kanske är hans år?”

Under lördagskvällen är det dags att kora en världsmästare. Fredrik Lindgren har chans på titeln. Vi bad Tony Rickardsson om hans tankar inför avgörandet.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Innan vi går in på den avgörande tävlingen i Torun så får Tony summera hur han ser på GP-serien så här långt.

– Jag tycker att det har varit bra, de tävlingar som jag har varit på har varit ett lyft mot tidigare. Det har blivit bättre kringarrangemang, fanzonen har blivit bättre och racingen har varit riktigt bra. Jag tycker även att TV-produktionen har blivit riktigt bra, säger Tony Rickardsson.

Finns det någonting man behöver förbättra?

- Annons -

– Just nu tror jag att det är mest finjusteringar, det går alltid att ändra lite i det visuella. Speciellt hur det visas på TV. Live är det ju lite vad det är. Där handlar det väl bara om att fortsätta preppa bra banor.

Det har varit bra racing i årets GP-serie. Foto: Erik Kruse

I Vojens deltävling blev Bartosz Zmarzlik diskad efter att han kört med fel ställ på sig på tidskvalet. Det gjorde att det nu endast skiljer sex poäng mellan Zmarzlik och Lindgren i totalställningen.

– Det öppnade upp mästerskapet, nu är det jättespännande att åka till Torun. Fredrik lär ju gå ut och bara försöka vinna tävlingen. Sen får han se var Zmarzlik hamnar, han lär ju såklart vara urstark på hemmaplan. Man vet aldrig, allting kan hända när det ska avgöras. Zmarzlik kanske blir vrålstressad? Även om han brukar hålla sig lugn.

– Vi får hoppas att ”Freddie” har en av sina bra tävlingar, han förtjänar det här. Han har jobbat otroligt hårt i många år. Det kanske är hans år i år? Det hade varit jättekul för svensk speedway. Jag tror att det kommer bli en otroligt spännande tävling, fortsätter han.

- Annons -
Kanske kan det bli Fredriks år i år? Foto: Erik Kruse

När Tony var som bäst blev det stort intresse för sporten i Sverige. Att ha en svensk som är med i toppen av serien är viktigt för intresset.

– Det är oerhört viktigt att vi har en framgångsrik svensk i GP-serien. De inbitna fansen följer sporten oavsett, men ska man de andra hushållen så hoppas jag att Fredrik radar upp några VM-titlar.

Hur förberedde du dig inför viktiga tävlingar?

– Jag blev bara mer taggad desto hårdare och tuffare det var, jag gick in i mig själv mer. När det var avgörande lägen så var jag i min egen bubbla i flera veckor. Jag vet inte hur Fredrik laddar men han har garanterat sitt sätt. Han ska inte ändra någonting, det finns en anledning att han tagit sig hit, avslutar Tony Rickardsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna