- Annons -

Tomas Jonasson om återkomsten: ”Ingen press eller stress”

Tomas Jonasson var tillbaka i den svenska Bauhausligan efter att ha missat förra säsongen på grund av en dopingavstängning.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Dackarna fick se sig besegrade med 51–39 när Lejonen kom på besök till Målilla. Tomas Jonasson som debuterade för Dackarna ger sin syn på matchen.

– Den blev lika tuff som vi alla hade förväntat oss, men alla visade krigarattityd och det gillade jag. Det var bra skött av lagledningen, sen är det alltid tungt med en förlust. Sen för egen del så tog jag min andra nolla för den här säsongen, men den glömmer jag nu, säger Tomas Jonasson.

Tomas fick med sig 2+1 poäng på sina tre heat. Och åkningen såg bra ut.

- Annons -

– Det var jättekul att vara tillbaka i ligan, nu hoppas jag att det släpper. Jag ska inte säga att jag var nervös, men jag var kanske lite nervös ändå. Det var lite spänningar, nu är första matchen avklarad och jag hoppas att får fler chanser i Dackarna.

Du kändes vassare än för två år sedan?

– Jag blickar inte gärna tillbaka, men det måste man ibland. Man måste ha en liten backspegel ibland. Jag kör med mer glädje nu, även om jag är ganska tom i huvudet väl under heaten. Jag njuter av hela atmosfären i depån, jag suger i mig alla intryck.

Tidigare i år så berättade Tomas att han gärna ville ha två ligor att köra i. Nu har han det, han kör både för Griparna i Allsvenskan och Dackarna i Bauhausligan

- Annons -

– Det är jättekul, det är helt fantastiskt. Jag har uppnått alla mina mål i år. Jag känner ingen press eller stress, vi kommer fortsätta jobba med de grejer vi har och så kommer vi bygga ut maskinmaterialet något.

Tomas åkte som reserv, det innebär att han endast fick tre heat. Som reserv har man många heat tidigt, och sen är tävlingen över. Då gäller det att man är påkopplad.

– Jag hade fokus hela tiden, när heaten är inbokade som de är så kör man efter det. Micke sa åt mig att man får följa materialet och hålla koll på var vattnet ligger. I mitt andra heat var det en helt annan bana än mitt första heat. Det är bara att lära sig, avslutar Tomas Jonasson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna