- Annons -

Kim om den upprörda situationen: ”Jag var absolut inte innanför”

Tisdagkvällen blev en lyckad kväll för Smederna, när man besegrade Vargarna i Norrköping med 54–36. Den stora snackisen kom dock att bli en annan.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det blev till slut stora siffror när Smederna tog sin första bortaseger för säsongen. Efter matchen var Smedernas poängbäste förare, Kim Nilsson, nöjd.

– Det känns väldigt bra. På pappret är Vargarna kanske inte det starkaste laget i ligan, men det är ett bra hemmalag. Det är ett lag som är byggt för att hitta runt på hemmaplan och det har de bevisat. Det har varit många starka lag här som haft det tufft, så det är väldigt skönt att lyckas vinna.

Den stora snackisen kom dock att handla om annat än resultatet eller fina prestationer av Kim. I heat 13, när Vargarna fortfarande hade en chans att vända matchen, föll Vargarnas Niels Kristian Iversen. Beskedet att han uteslöts från omstarten kom fort, men det gjorde inte omstarten. På läktarna var det oklart varför och de flesta utgick nog från att det handlade om just Iversens fall och uteslutningen. Så var dock inte fallet.

– I heat 13 är de (Smederna) över linjen i första böj, sa Vargarnas lagledare Mikael Wirebrand efter matchen.

– Där skulle liksom heatet stoppats. En av deras förare är över linjen, det syns tydligt. Hon (domaren) vill inte gå ner och titta på det. Sen blir det en uteslutning där hon dömer utifrån vad hon tycker, det säger jag inget om. Men det värsta är som sagt att in i böj är en av deras förare över linjen och det är inte bra. Både jag och Jerker sa att han var över, men det är klart att Jerker inte ringer upp och säger till. Det är som det är.

- Annons -

Föraren det handlar om är just Kim Nilsson. När Kim får en fråga om situationen i efterhand svarar han snabbt.

– Jag har film. Det räcker så, innan han skrattar till och fortsätter:

– Nej, men jag tror inte jag var innanför.

Därefter plockar han fram en mobil, letar reda på filmen från situationen och tittar på den med undertecknad.

– Där har vi det. Det var nära, men nu har vi sett vad det var. Jag var nog på linjen, men jag var absolut inte innanför.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna