- Annons -

Thomsen håller med soffexpertisen: ”Kan inte avgöra”

Anders Thomsen laddar för att köra Lag–VM final, hur det är att ha en körande förbundskapten har han dock inte funderat så mycket på.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Anders Thomsen var väldigt avslappnad och på ett skämtsamt humör när vi träffade honom i depån några timmar innan kvällens viktiga tävling.

På sociala medier är det svårt att urskilja vem som är favorit, alla experter och intresserade hemma framför TV:n verkar ha svårt att avgöra vem som ska kamma hem VM-guldet. Thomsen är inne på samma spår.

– Det kommer bli tufft, det är fyra riktigt starka lag, jag kan inte avgöra vilka som kommer vinna, alla ser superstarka ut. Det handlar om att få fyra förare att fungera om man ska vinna. Vädret ser bra ut så det är goda förutsättningar, säger Anders Thomsen.

- Annons -
Danmark gick direkt till final efter att ha besegrat AustralienFoto: Erik Kruse

Hur har ni laddat inför tävlingen?

– Vi har gjort många aktiviteter mellan tävlingarna, vi har spelat padel och haft trevliga middagar. Vi har haft många roliga stunder.

Att ha en körande förbundskapten i Nicki Pedersen är inte någonting som dansken har fäst någon större vikt vid.

– Jag har inte funderat allt för mycket på det, vi har Henrik Möller som tar över under tävlingen när Nicki är upptagen. Så det har fungerat hur bra som helst.

- Annons -

Nummer fem har visat sig bli ett viktigt nummer under årets mästerskap. Tjeckien var först ut med att dra nytta av taktiken, därefter har de flesta lagen hakat på. Under finalen kommer Thomsen åka som nummer fem för Danmark.

– Det är bara att kasta in mig, för min del känns det helt okej. Det här är förbundskaptenens beslut och jag tror att de har en plan.

Kan Danmark sluta högst upp även i finalen?

Vad fokuserar du på när du kör den här banan?

– Att vara snabb, säger han med ett skratt.

– Det är en bana med många linjer, så det gäller att man hela tiden tittar sig över axeln. Har man inte en cykel som fungerar bra så kommer man bli passerad, fortsätter han.

Säsongen så här långt har haft sina toppar och dalar för den trevliga dansken.

– Det har varit lite upp och ner, i Ekstraliga har det varit fantastiskt, Danmark har varit okej. I GP-serien har det däremot varit lite jobbigare. Jag hoppas att jag kan vända på det, det var ett mål jag hade inför året. Men först fokuserar jag på Lag-VM, jag hoppas att vi kan stå överst på pallen, avslutar Anders Thomsen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna