- Annons -

Tai Woffinden om historiska kvällen: ”Har sparat det i min telefon”

Inför tävlingen i Kroatien hoppades Tai Woffinden att han skulle kunna visa den klass han kan ha. Det räckte ganska så långt för Engelsmannen. Totalt sett blev det en historisk kväll för Brittisk speedway.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Tai Woffinden var stundtals riktigt snabb på banan i Kroatien. Efter grundtävlingen stod han på 11 poäng, vilket räckte till en andraplats. I semifinalen tog det sedan stopp. Det finns flera saker som han tar med sig från tävlingen.

– Mina starter var bra, det är någonting som jag har jobbat hårt med. Jag tog även fler poäng än vad jag gjorde förra året, det var positivt, säger Tai Woffinden.

Tai Woffinden tycker att banan var bra efter omständigheterna. Foto: Erik Kruse

En timme innan tävlingen började kom det regn som gjorde att man fick skjuta fram starten en halvtimme. Tai tycker att man hanterade det på ett bra sätt.

– När banan var som den var så blev det ganska svårt och tekniskt, men det var samma för alla. Phill Morris gjorde ett bra jobb med att få förarna att jobba tillsammans, han lyssnade på oss och gjorde det som behövdes. Det var viktigt att vi lyckades få igång showen för alla som var på plats.

Det hände även en historisk sak för brittisk speedway under tävlingen. Tai har sparat det minnet i sin telefon.

- Annons -

– Efter grundtävlingen var alla tre brittiska förare topp tre. Det har aldrig hänt innan, det var jättekul att se. Jag tog en bild på det i min telefon.

Hur ser du på semifinalheatet?

– Jag fick en bra start och förstasväng, sen kom Bartosz förbi mig och fick mig att hamna lite i ingenmansland. Då drog Fredrik Lindgren fördel av det och körde om, snyggt gjort av Fredrik. Det var ett misstag från min sida, förhoppningsvis kan vi undvika det framöver.

Nästa GP-tävling är Warszawa, den körs om två veckor. Det är en bana där Tai Woffinden har en fin historia.

– Jag älskar Warszawa, jag har haft två vinster där. Jag tror att jag är ensam om det, men varje år är unikt. Jag trivs som bäst när det är en arena med mycket folk, avslutar Tai Woffinden.

Läs mer från första GP-tävlingen nedan.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna