- Annons -

Fredrik Lindgren stod för makalös upphämtning: ”Jag ger aldrig upp”

Fredrik Lindgren vaknade i elfte timmen och tog tillslut en semifinalplats.
– Det var otroligt tufft, säger Fredrik Lindgren efter tävlingen.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Fredrik Lindgren kom helt snett in i årets GP-premiär. I första heatet höll han på att köra omkull, han höll sig förvisso på hjulen men fick inte med sig några poäng.

Precis som många gånger för så lyckades han krångla sig vidare till semi trots en tuff grundtävling.

– Otroligt tuff tävling för mig, jag blir klämd i mitt första heat från bana ett som jag trodde skulle vara riktigt bra. När jag bara tog en poäng i mitt andra heat var det en tuff uppförsbacke. Jag fick kämpa mig in i tävlingen, det gick bättre och bättre. Det var skönt att ta sig till semi med minsta möjliga marginal.

Vad är det som gör att du lyckas ta dig vidare även när starten på tävlingen inte är den bästa?

– Jag ger aldrig upp, det är lätt att man tappar huvudet när man bara har ett poäng på två heat. Jag har jobbat på det de senaste åren, man måste ta ett heat i taget. Samma sak gäller om man gör ett bra heat.

- Annons -
Fredrik Lindgren fick en bra start på GP-säsongen. Foto: Erik Kruse

Det ”nya” poängsystemet fortsätter att vara till Lindgrens fördel. Idag gjorde det att han ligger trea i sammandraget.

– Idag är det, samtidigt så är det inte så enkelt så att det bara handlar om att gå till semi eller inte. Gör man en bra grundtävling så får man ju välja bättre startspår. Ska man vinna finalen behöver man nästan ha ett bättre startspår.

Efter en tuff start i Polen har det lossnat för Fredrik. Nu känner han att han är på gång.

– Ganska bra totalt sett, jag hade en tuff ligapremiär i Polen, men därefter har det sett bättre ut. Jag har haft två bra tävlingar i Polen efter det.

Efter en tuff start fick Lindgren jubla. Foto: Erik Kruse

Om två veckor är det dags för GP-tävling i Warszawa, det är någonting han ser fram emot.

– Jag tar med mig samma fighting spirit som idag. Jag längtar dit, en full stadio och fantastisk stämning, avslutar Fredrik Lindgren.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna