- Annons -

Supertalangen elitseriedebuterar: ”Allt över noll är en superinsats”

Under tisdagskvällen tar Indianerna emot Lejonen i Kumla. Det blir en speciell dag för Indianernas talang Rasmus Karlsson.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Båda lagen är obesegrade när de går in i tisdagens match. Johannes Stark tar en paus från speedwayen efter att hans mormor som betytt mycket för hans karriär gått bort. I hans ställe kommer talangen Rasmus Karlsson in, det blir elitseriedebut för 16-åringen.

– Det är verkligen ett steg upp att köra i Bauhausligan, så det är ingen stress och ingen press. Rasmus kommer in utifrån att Johannes skulle ha åkt men att han lämnat återbud, säger Peter Johansson till Nerikes Allehanda.

Det är inten press på talangen såhär i början.

- Annons -

– Allt över noll är en superinsats. Det är så pass tufft och så pass stor skillnad mot vad han gjort innan. Man måste komma ihåg att Rasmus åkt en allsvensk match i karriären, så allting som han kan prestera och som går i positiv riktning är jättebra.

Från Rasmus Karlsson med team har det gjorts ordentliga förberedelser.

– Han och teamet gör allt de kan för att lära sig så fort det går. De kommer träna extra inför den här matchen och de har redan varit nere i Polen och nött starter och fått bra matchträning både som team och individuellt, säger Johansson.

Det förväntas bli en jämn match mellan två starka lag. Såhär säger Lejonens lagledare Mikael Holmstrand till Värnamo Nyheter.

- Annons -

– Det är en svår bortamatch, Indianerna har öppnat starkt. De har ett starkt lag, det har de haft i flera år, men de har haft problem med skador. De känns luriga att möta. Jag tror vi drar det längsta strået, vi har matchvinnare i laget. Jag tror vi vinner med 4-6 poäng.

Laguppställningar

Indianerna
1. Szymon Wozniak
2. Krzysztof Buczkowski 
3. Patryk Dudek
4. Bartlomiej Kowalski
5. Gleb Chugunov
6. Rasmus Karlsson
7. Jonatan Grahn 

Lejonen
1. Bartosz Zmarzlik
2. Mathias Thörnblom
3. Jaroslaw Hampel
4. Matuesz Cierniak
5. Oliver Bertnzon
6. Sammy Van Dyck
7. Casper Henriksson

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna