- Annons -

Rospiggarna saknar förare – det gör Dackarna också: ”Inte optimalt”

Under tisdagskvällen drabbar Rospiggarna och Dackarna samman i Hallstavik. Båda lagen kommer sannolikt till matchen aningen sargade.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Rospiggarna har fått en tuff start på säsongen, två stora förluster har det blivit. Trots det är det positiva tongångar från lagledningen.

– Vi ser fram emot en ny match på hemmaplan. Vi hoppas på bra väder och mycket folk. De fyra senaste säsongerna har vi lyckats slå Dackarna hemma, så jag hoppas att vi kan göra det i år igen, säger Peter Jansson, Rospiggarnas lagledare till Norrteljetidning.

Det är dock inte optimala förutsättningar.

- Annons -

– Vi har fått ett jäkla skadeavbräck med Dimitri Bergé, som blev påkörd av Brady Kurtz i Polen under söndagen. Efter det har Bergé problem med ett nyckelben och kommer inte till start imorgon. Nu håller vi på och tittar på våra möjligheter där. Antingen kör vi riders replacement för Bergé eller så hittar vi någon skadeersättare. Det är lite smolk i bägaren, men vi kommer såklart försöka göra det bästa av situationen.

Även Dackarna saknar förare. Eventuellt saknar de två stycken.

– Rasmus är ju definitivt borta då han kör GP-kval, sen vet jag inte just nu hur det blir med Bewley. Nu körde han visserligen GP-tävlingen i Tyskland i helgen, men han har fortfarande ont i sin ena fot. Vi får helt enkelt avvakta och se vad vi får för besked, säger Mikael Teurnberg till Vimmerby Tidning.

Det blir Riders Replacement om Bewley inte kommer.

- Annons -

– Ja, det är inte på något sätt optimalt, men det kommer vi att göra. 

Det blir en tuff uppgift för Dackarna, även om Rospiggarna inlett svagt.

– De brukar vara starka på sin hemmabana och har kompetenta förare, säger han och nämner bland andra Kai Huckenbeck, Jakub Jamrog och Antonio Lindbäck.

Laguppställningar

Rospiggarna
1. Jakub Jamrog
2. Dimitri Bergé
3. Kai Huckenbeck
4. Wiktor Przyjemski
5. Antonio Lindbäck
6. Victor Palovaara
7. Oskar Polis

Dackarna
1. Timo Lahti
2. Daniel Bewley
3. Brady Kurtz
4. Ryan Douglas
5. Andzejs Lebedevs
6. Noel Wahlqvist
7. Filip Hjelmland

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna