- Annons -

Succén i Bauhausligan har hjälpt Henderson mycket: ”Känns bra både i kropp och knopp”

Under torsdagskvällen möter Örnarna Njudungarna på hemmaplan. Örnarnas Daniel Henderson kommer in i matchen med god form.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Örnarna har kört två matcher i årets allsvenska. Nu väntar en ny utmaning när Njudungarna kommer på besök i Mariestad.

– Gör vi bara det jobb vi är ämnade för så ska vi ha de här tävlingen. Det blir första på hemmabanan i och med att den första regnade bort för oss. Jag hoppas att det blir mycket folk och att vi får dänga till Njudungarna, säger Daniel Henderson till Speedwayfans.se.

Hur trivs du på banan i Mariestad?

- Annons -

– Den har alltid varit en av mina favoriter, det ska inte vara några bekymmer. Den var fin på de träningstävling som vi hade innan säsongen drog igång. Den lär förmodligen vara ganska lik ikväll.

Hur ser du på lagets inledning så här långt?

– Vi har bara haft två matcher så här långt, vi vann borta mot Griparna i Nyköping och sen så förlorade vi snöpligt borta mot Solkatterna när Manzares gick sönder. Hade han bara varit hel så hade vi nog fått en vinst. Jag tycker att vi har ett jäkla gött gäng med en bra bredd där många kan gå in och ta en heatseger. Det är ett framgångsrecept, det känns väldigt lovande.

Daniel Henderson snittar såhär långt 2.000 poäng per heat i Allsvenskan. I Bauhausligan snittar han 1.357 poäng per heat. Han har inlett på ett bra sätt.

- Annons -

– Jag har ju fått vila lite nu i och med att jag inte körde i tisdags, men det har känts bra innan dess. Jag ska hålla i det ikväll.

Att han har fått en större roll i Bauhausligan är viktigt för hans körning.

– Det hjälper jättemycket, självförtroendet stiger såklart. Det känns bra både i kropp och knopp, nu är jag dessutom uppe på ordinarie plats i Bauhausligan. Det ska bli otroligt kul att få möta ännu tuffare förare där. Vi åker till Målilla på tisdag, en bana som jag åkt mycket på och som jag trivs på. Det hade varit kul om jag kunde sno med mig lite poäng från Dackarna toppar där också, avslutar Daniel Henderson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna