- Annons -

Stjärnorna stängs av efter uttalanden om kriget

De ryska förarna stoppas som bekant från de stora speedwayligorna. Artem Laguta och Vadim Tarasenko tog tidigt avstånd från kriget. Någonting som inte välkomnades av det ryska förbundet.

- Annons -

Den regerande världsmästaren Artem Laguta och den tidigare Mas och Västerviksbekantingen Vadim Tarasenko är två av förarna som vi inte kommer få se på de svenska eller polska speedwaybanorna 2022. Båda förarna har tidigare uttryckt att de tar avstånd från kriget.

Artem Laguta ville även byta till polsk licens för att kunna köra 2022. Det gick inte igenom, inga ryska förare får köra i tävlingar som arrangeras av FIM 2022. Nu får förarnas agerande och uttalanden kritik från de ryska förbundet. Det skriver den polska hemsidan Sportowefakty.

“De tävlande som gjorde ovärdiga uttalanden om situationen i landet förtjänar inte att kallas en stolt rysk idrottare. De förtjänar inte heller den ära som det innebär att representera ryska federationen vid internationella tävlingar”, skriver det ryska motorcykelförbundet på sin hemsida.

Det slutar inte där, utöver att förarna får kritik får de även sina ryska licenser indragna. Det innebär i praktiken att de får sparken från landslaget. De kommer inte heller kunna tävla i Ryssland under 2022.

- Annons -

Adam Holman
Foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig och mer eller mindre nödvändig för att det ska gå att lägga ner tid på detta. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Möjligen om de säger upp sina Ryska medborgarskap så kan de troligen få polsk licens men det lär väl ta tid.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna