- Annons -

Till nästa år välkomnas tre förare tillbaka till starten av Bauhausligan

Flera ryska förare har bytt till polsk licens till följd av kriget i Ukraina, 2024 välkomnas de tillbaka till Sverige och Bauhausligan.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Tanken inför årets säsong var att de förare som hade ryskt och polskt medborgarskap skulle få köra i den polska ligan på sina polska licenser. De skulle dock inte få köra utanför Polen.

Det beskedet ändrades av PZM, det gjorde att Emil Sayfutdinov, Artem Laguta och Vadim Tarasenko kunde skriva kontrakt i England.

Det fanns även möjlighet för dem att skriva kontrakt i Sverige. Dock efter att trupperna var klara, då skulle man behöva komma in på ett transferkort.

- Annons -

Nu har respektive lands förbund kommit överens om att de ryska medborgare som kör på polsk licens ska räknas som polacker enbart. Det gör att de har grönt ljus att skriva kontrakt i Sverige innan transferfönstret stänger den sista februari.

Däremot så får inte de ryska förare som kör på polsk licens köra i VM eller EM-serien.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna