- Annons -

Stjärnorna har fått ett samtal av Daniel Davidsson: ”Skulle bli lite av en kioskvältare”

Piraterna har tre platser med snitt över 0.500 kvar att fylla i sin trupp. Vi tog ett snack med lagledare Daniel Davidsson för att se hur tankarna går.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Piraterna har gjort klart med åtta förare så här långt. Noterbart är att samtliga körde för klubben under fjolåret.

– Truppen är ju ganska välkänd av publiken och speedway Sverige, vi har åkt med många av förarna i ett par år. Vi är ganska nöjda med stommen, nu jagar vi lite spets och lite bredd. Vi söker lite nya ansikten, men det gör sig inte självt som marknaden ser ut just nu, säger Daniel Davidsson.

Vad betyder det att förarna väljer att stanna hos er?

- Annons -

– Det är ett styrkebesked, det är ju bra. Vi har svenskbrist i svensk speedway och uppe hos oss har vi väldigt dåligt med lokala förare. Då tror vi att det näst bästa är utländska förare som publiken känner igen.

Foto: Erik Kruse

Även om klubben gjorde en bra säsong under fjolåret så finns det några saker som Daniel vill fixa till för att gå ännu längre under 2024.

– Vi ser en potential i laget, vi kom trea i grundserien förra året. Vi hade inte riktigt det som krävdes i en kvartsfinal. Vi är nöjda så här långt, men vi vill bli bredare och spetsigare. Det kommer nog bli svårt att få någon som inte skrivit på i Sverige att köra en hel säsong. Men vissa matcher, det är viktigt att det är tillgängligt fram till ett slutspel. Vi vill bli lite bredare så vi klarar skador, när man börjar ringa under sommaren är det ju ännu jävligare.

Det har pratats en del om Rohan Tungate, en förare med hög potential som har ett fördelaktigt snitt.

- Annons -

– Han är ju en förare som inte har kontrakt i Sverige som kan tänka sig att köra. Det beror lite på vart det tar vägen med vår laguppställning, hur beroende vi blir av en 1250-förare. Vi kan hamna i ett läge där vi blir väldigt beroende av en sån förare.

Det har pratats mycket om Rohan Tungate. Foto: Erik Kruse

– Vi tittar också på någonting ungt, oprövat och halvvilt. Det kan alltid vara intressant, men som sagt, det är inte lätt på marknaden just nu.

Finns det några drömvärvningar som kan bli av innan fönstret stänger?

– Mikkel Michelsen har ju varit här 2019, han var väldigt populär. Maciej Janowski har vunnit två guld tillsammans med bröderna Pawlicki i klubben. Han skulle bli lite av en kioskvältare, vi får se.

Har de fått ett samtal?

– Ja, svarar Daniel även om han poängterar att ingenting är klart.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna