- Annons -

England och Danmark ökar – men Sverige står stadigt

Den danska och brittiska ligan blir bättre, det ser inte ut att påverka den svenska ligan så mycket som många kanske trodde.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Trupperna i England blev klara under måndagen. Det blev en klar förbättring med flera starka namn som återvänder till ligan. Det är en utveckling som har pågått ett tag och inte minst de senaste två åren.

Den danska ligan ser även den ut att bli bättre, det är även där flera starka namn som har kritat på. Hur påverkar det här Sverige då? Många har misstänkt att det skulle leda till att den svenska ligan skulle försämras då förarna inte skulle vara intresserade av att köra i Sverige.

Men så blev det inte. Det är relativt få förare som ser ut att lämna Sverige till den kommande säsongen. Tittar vi på riktiga storstjärnor så är det ännu färre starka namn som försvinner från ligan. Det riktigt tunga namnet som är klart att Sverige tappar på grund av att England och Danmark ökar ser ut att bli Jason Doyle. Vi vet ännu inte vad som händer med Maciej Janowski, men jag gissar att han väljer Sverige till slut. Han kör då sannolikt i tre ligor 2024.

- Annons -

Det är naturligtvis positivt och mycket glädjande att se att Sverige fortsatt står stadigt. Det blev inte det bortfall av stjärnor som det kunde ha blivit. Det verkar snarare handla om att många förare blivit än mer körsugna och vill köra i flera länder.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna