- Annons -

Smolinski mirakulöst tillbaka i det tyska landslaget: ”Skulle inte kunna gå igen”

När Lag-VM är tillbaka i speedwaykalendern finns Tyskland med och gör upp i den första semifinalen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Tysklands mest meriterade förare i modern tid Martin Smolinski är tillbaka i det tyska landslaget. Något som för några år sedan sågs som en omöjlighet. Han ser verkligen fram emot att vara tillbaka och representera sitt land.

– Jag ser verkligen fram emot det, vi får ses som outsiders men vi har ett starkt lag. Vi känner varann bra i laget och vi har några förare på uppgång som Norick Blödorn som jag tror kan vara snabb ute på banan.

Formen på Martin Smolinski och flera förare i laget har varit en del upp och ner den senaste tiden.

- Annons -

– Formen har varit ganska upp och ner för min del den senaste tiden och även för Kevin Wölbert. Men jag ser verkligen fram emot det, jag gillar banan. Det gäller att hitta rätt setups för du behöver ha mycket fart på den här banan, säger den rutinerade tysken om kvällens tävling.

– Det är underbart att vara tillbaka, det är kval idag och jag hoppas vi kan ta nästa steg och ta oss vidare. Det kommer bli tufft och det är många bra förare med. Bland annat Tai Woffinden som kan banan utan och innan.

Inledningen på säsongen är han nöjd med tanke på vad som sas efter hans otäcka krasch för något år sedan.

– Jag är glad över hur det sett ut i inledningen av säsongen. Tittar man tillbaka de senaste åren då läkaren sa till mig att jag aldrig mer skulle kunna gå. Jag har en stor operation bakom mig de senaste tre åren och en tuff tid men är nu tillbaka i full form för speedway, jag ser verkligen fram emot det avslutar Martin Smolinski.

Favoriten inför semifinalen: ”Vi ska ha roligt”
- Annons -

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna