- Annons -

Smederna förlorade när Wojdylo missade flyget: ”Vad ska jag säga?”

Efter en förlust förra veckan kom Smederna till Motala med siktet inställt på revanch. Men matchen skulle inte ens hinna börja innan problemen startade.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Smederna åkte på sin andra raka förlust för säsongen när man besökte Motala under tisdagskvällen. Men den stora snackisen blev inte förlusten, utan vad som utspelade sig innan matchen startade. Smedernas Patryk Wojdylo kom nämligen inte till start – eftersom han missade flyget. Istället dök han upp strax innan andra sladdpaus, iklädd skjorta och keps.

– Han försökte ju ta sig hit såklart, det är ju beundransvärt, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson om det hela efter matchen.

– Å andra sidan är det hans jobb att köra speedway. Någonstans är de ju ansvariga för att ta sig till banorna. Men vissa saker kan man inte rå över och det här var väl en sån sak.

- Annons -

Men vad var det egentligen som hände? Problemen verkar ha startat när Wojdylo skulle ta sig igenom säkerhetskontrollen.

– Han hade kopplingslameller och grejer med sig i ryggsäcken. De stoppade honom och skulle gå igenom prylarna. Att de stänger in honom i ett rum och han missar flyget medan han sitter och väntar… Vad ska jag säga? Jag kan inte påverka det i alla fall, jag kan bara lita på vad han säger till mig. Han försökte ta sig hit i alla fall. Det är klart han ville köra. Det är synd. Jag tror matchen hade sett annorlunda ut om vi hade haft fullt lag.

Hur påverkade det här förberedelserna inför matchen?

– Jag fick det här till mig i morse. Först chansade vi att han skulle hinna hit. Han bokade om lite flyg och grejer, men halv sex var vi tvungna att ta ett beslut kring hur vi skulle göra. Då sa prognosen att han skulle vara här klockan åtta och det hade inte gjort mycket nytta. Vi var tvungna att ta ett beslut och valde att köra riders. Vi visste att vi kunde få i alla fall ett heat på Tungate och tyckte det var bättre än ingenting.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna