- Annons -

Tröstlös start – ovärdigt en högstaliga

Vargarna stod för en fantastisk match hemma i premiären mot Västervik. Vi ska inte på något sätt förringa den insatsen, men tisdagens bortapremiär var djupt ovärdigt en match i högstaligan.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Att Vargarna skulle få det tufft i Gislaved var väl föga förvånande. Att de skulle få se sig besegrade med 68–22 hade jag kanske inte trott, eller åtminstone inte hoppats på. Det är inte roligt för något av lagen, det är inte roligt för publiken och det tar i det långa loppet död på sporten. En match är inte hela världen, men att det händer redan i den första bortamatchen är naturligtvis oroväckande.

Vargarna måste bli bättre på bortaplan. På den här nivån håller det inte att vara bra hemma och sedan bara ställa ut grejerna borta. Så bygger man inte intresse i den moderna speedwayen, varken för den egna klubben eller för sporten i stort. Nog för att Lejonen är ett starkt hemmalag, men det ska inte få stå 68–22 på tavlan. Full respekt för Lejonens insats, men så här överlägsna ska de inte vara.

Jag vill inte vara för hård mot Vargarna, men med tanke på hur deras trupp ser ut tycker jag nog inte att det är okej att ställa över två av deras vassaste förare på bortaplan. Det hade varit hedervärt om de kom med det absolut bästa de hade och sedan bara kämpade för allt de var värda. Att låta Iversen och Gusts vila när man i ärlighetens namn inte har så mycket annat att sätta in sänder inga bra signaler.

- Annons -

Även om Vargarna är otroligt starka hemma så får man nog faktiskt bjuda upp lite bättre på bortaplan, det räcker inte att bara satsa på hemmamatcherna.

Med det sagt hoppas jag att de kan steppa upp. Det ligger i allas intresse!

Resultat
Lejonen: 68 poäng
1. Jaroslaw Hampel, 13+2 poäng (3,3,3,2*,2*)
2. Jaimon Lidsey, 6+3 poäng (1,1*,2*,2*)
3. Bartosz Zmarzlik, 15 poäng (3,3,3,3,3)
4. Mathias Thörnblom, 5+1 poäng (2*,1,1,1)
5. Kacper Woryna, 12 poäng (3,3,3,3)
6. Oliver Berntzon, 10+2 poäng (3,2*,2*,3)
7. Casper Henriksson, 7+2 poäng (2*,2,1,2*)

Vargarna: 22 poäng
1. Francis Gusts, R/R
2. Adrian Cyfer, 1 poäng (0,0,1,0,0)
3. Chris Harris, 3 poäng (1,0,0,2,0,0)
4. Marcin Nowak, 8 poäng (2,0,3,1,1,1)
5. Jakub Miskowiak, 7 poäng (0,2,2,2,1,0)
6. Ludvig Lindgren, 1 poäng (1,0,0,0)
7. Daniel Henderson, 2 poäng (F,1,TT,1)

- Annons -

Resultatet är hämtat från Sportowefakty.

Adam Holman
Mathilda Bengtsson
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna