- Annons -

Smärtan stoppar inte lagledaren: ”Historiken har ingen betydelse”

Under tisdagskvällen tar Rospiggarna sig an Västervik på bortaplan. Då har lagledare Peter Jansson det kämpigt, han har nämligen drabbats av ryggskott.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Rospiggarnas stjärna Kai Huckenbeck skadades i tisdagens GP-tävling. Det påverkar dock inte tisdagens match för Hallstavikslaget.

– Nu skulle Kai ha varit ledig ändå på grund av ett späckat schema, men oturligt nog fick han en hjärnskakning i semifinalen, säger Peter Jansson till Norrteljetidning.

Sebastian Szostak gör sin debut i den svenska Bauhausligan under tisdagen.

- Annons -

– Det kommer bli jättetufft för honom, men vi vill ge honom chansen att visa vad han går för. Tar han fem eller sex poäng har han gjort det jättebra. Tanken är ju framför allt att han ska köra på sexan eller sjuan tillsammans med (Victor) Palovaara, men nu får han en lite mer framskjuten position.

Peter Jansson har ryggskott just nu, det stoppar honom inte från att leda laget.

– Det är ingen höjdare, men jag missar inte matchen. Just nu ligger jag i sängen efter att ha varit på läkarbesök och det blir en jäkla skillnad när man får bort kramperna i ryggen. Nej, fy fasiken. Jag skulle bara böja mig ner för att lyfta upp en dammsugare när det hände.

Det har gått ett bra tag sedan Rospiggarna vann i Västervik. Senast var 2018, någonting som Peter inte vill fokusera på.

- Annons -

– Historiken har ingen betydelse, utan det kommer bli jättetufft även om vi hade slagit dem på bortaplan i fjol. För vår del handlar det om att prestera som ett lag och inte vika ner oss, även fast vi har två av de högst tippade lagen i inledningen.

Laguppställningar

Västervik
1. Robert Lambert
2. Mads Hansen
3. Max Fricke
4. Bartosz Smektala
5. Jacob Thorssell
6. Anton Karlsson
7. Luke Becker

Rospiggarna
1. Dimitri Bergé
2. Jakub Jamrog
3. Wiktor Przyjemski
4. Sebastian Szostak
5. Antonio Lindbäck
6. Oskar Polis
7. Victor Palovaara

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna