- Annons -

Sensationellt, märkligt och smått komiskt – någonting som måste finnas överallt i sporten?

5 av 23 klubbar i det polska seriesystemet har problem med sina licenser. Två lag har inte fått licens och tre har fått dispens. Det känns smått komiskt. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Speedway i Polen är som fotboll i Sverige. Det är verkligen stekhett. Att svenska klubbar ofta har problem och i vissa fall sköts dåligt är en sak. Det är långt ifrån okej, men det kan finnas skäl till det. Det är en förhållandevis liten sport och klubbarna sköts ofta av entusiaster som kanske är just entusiaster snarare än företagsledare. Det ska naturligtvis skötas proffsigt ändå, men det är ett perspektiv att ha i åtanke.

Men att det i Polen kan vara så stora problem som det är är faktiskt mycket märkligt. Två lag i högstaligan (Lezno och Gorzow) riskerar att inte komma till start nästa år. Anledningen är att de inte har fått sina licenser godkända. Utan att kunna alla turer så ska det handla om att de inte betalat någon straffavgift för någon form av juniorträning, eller att de inte gett juniorerna rätt förutsättningar. Något sånt, det var rörigt och inte lätt att översätta polskan.

Nåväl, det som gör det häpnadsväckande är att det inte rör sig om ekonomi i första hand. Klubbarna ska inte ha några större ekonomiska bekymmer. Då kan man ju nästan få känslan att ligaorganisationen vill straffa klubbarna bara för att de som de flesta andra i den här sporten älskar regler. Till vilken nytta kan man fråga sig? Om det hypotetiskt skulle bli sex lag i Ekstraliga nästa år så faller allt som ett korthus, då kan de ju i och för sig passa på att skrota de där värdelösa reglerna som de bestämde till 2024. I och för sig skulle nog hela liga i princip skrotas om två av åtta lag inte är med.

- Annons -

Som sagt så kan jag inte alla turer, men det känns minst sagt sensationellt, märkligt och smått komiskt. Jag undrar nästan om strul, märkliga regler och problem i största allmänhet är någonting som måste finnas i den här sporten överallt? Till och med där den borde vara ett självspelande piano, i speedwayens centrum Polen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna