- Annons -

Bisarra anledningen till att ligan nästan tappade två lag – faran kan vara över

Under gårdagen stod det klart att flera polska lag inte fått licens till den kommande säsongen. Nu vet vi anledningen bakom.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Leszno och Gorzow i Ekstraliga har inte fått licens inför 2024. I Liga 1 har Ostrow inte heller fått licens. Under gårdagen var det lite oklart exakt vad klubbarna hade gjort för fel, mer än att det var någonting med juniorer.

Enligt våra uppgifter ska det röra sig om att de vid ett tillfälle under säsongen missat att dokumentera när juniorerna tränar och inte lagt upp det i sociala medier. Någonting som är ett krav på klubbarna i Polen. Som ett straff för det tvingades de betala en mycket stor summa pengar till förbundet.

Klubbarna tyckte naturligtvis att det var fel att de skulle betala böter då de är ledande i att ta fram nya polska juniorer. Det handlade snarare om en miss från deras sida. Klubbarna valde till slut att inte betala då det kändes orimligt att två lag skulle kastas ut från högstaligan och ett från andraligan.

- Annons -

Men nu står vi här och risken finns. Nu ser det dock ut som att klubbarna kommer betala, de har inget annat val om de vill köra. Därmed verkar faran vara över. Alla lag kommer sannolikt till start, men det blev en jäkla cirkus under ett drygt dygn.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna