- Annons -

Så är läget på den nedre halvan av tabellen

Under gårdagen gick jag igenom hur lag 1–4 i tabellen har inlett säsongen. Idag går jag igenom lag 5–8.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

5) Indianerna, 3 matcher, 3 poäng

Kumlalaget har blandat och gett lite i säsongsinledningen. Det började bra när man hemmaslog Masarna i premiären, därefter gjorde man en bra match i Målilla. Tyvärr för deras del räckte det inte för seger. Den stora missräkningen så här långt var när man tappade och ”bara” fick med sig ett kryss hemma mot Västervik.

Chris Holder har inlett säsongen bra, men de† kommer krävas att några förare till steppar upp om laget ska avancera i tabellen. Indianerna har fått visa att de har potential när alla är skadefria.

- Annons -
Indianerna har ett starkt lag som har potential att klättra.

6) Masarna, 3 matcher, 2 poäng

Masarna har gjort tre bra matcher i inledningen av säsongen. Efter knappa förluster mot Indianerna och Piraterna. När Dackarna så småningom kom på besök till Avesta fick man det att lossna. För att gå till slutspel kommer det krävas att man presterar bra på hemmabanan.

Precis som förra året så blir Antonio Lindbäck lagets joker. När han kör bra är han en otrolig tillgång till laget. Det är omöjligt att inte imponeras av Krzysztof Buczkowski som har höjt sitt snitt från 1.448 till 2.250 poäng per heat.

Antonio Lindbäck är lite av en joker för Masarna.

7) Dackarna, 4 matcher, 2 poäng
De regerande mästarna har det jobbigt, mycket jobbigt. Att ha förlorat mot både Piraterna och Masarna kan stå laget dyrt. De gjorde en riktigt bra match mot Lejonen, men vad hjälper det när man förlorade ändå? Här behövs förstärkning och det vet Teurnberg. Frågan är bara vem man ska plocka in?

Man har bra förare i laget men tydligt är att det saknas 1-2 stjärnor för att avlasta Maciej Janowski. Han och Rasmus Jensen är väl de förare som Dackarna ska vara nöjdast med hittills. I Luke Becker finns det desto mer sparkapital.

- Annons -
Mikael Teurnberg har lite att fundera på.

8) Rospiggarna, 4 matcher, 0 poäng

Det har varit en tuff start på säsongen för ”Piggarna”, man har förvisso mött starka lag i säsongsinledningen. Lejonen borta och dubbelmöte med Smederna. I Motala gjorde man en bra match men när Palovaara föll bort i den matchen blev det för tufft. Rospiggarna har goda chanser att komma igen men det är klart att det är en tuff start för Hallstaviksgänget.

Här måste jag lyfta fram Victor Palovaara, vilken otrolig säsongsinledning han har gjort. Värmlänningen har höjt sitt snitt till 1.786 poäng per heat.

Victor Palovaara har inlett säsongen på ett strålande vis. Foto:Roffe Lundstedt

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna