- Annons -

Så bra har lagen på den övre halvan varit så här långt

Alla lag i ligan har nu kört minst två matcher. Därför är det hög tid att gå igenom lite kort hur det gått hittills. Lagen gås igenom i ordningen som de ligger i tabellen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

1) Piraterna, 4 matcher, 6 poäng

Piraterna är säsongens stora överraskning så här långt. Sedan Piotr Pawlicki anslöt till laget har man en förare som kan komma in och avgöra matcher i de avslutande heaten. Någonting Motalalaget verkligen har saknat de senaste säsongerna. Jag har så här långt även imponerats av Jonas Seifert-Salk. Han har varit riktigt bra. Får man dessutom tillbaka Oskar Fajfer kan det här laget gå långt.

Piraterna har inlett starkt och är obesegrade på hemmabanan.

2) Smederna, 2 matcher, 5 poäng

- Annons -

Smederna har gått rent så här långt. Har bara mött Rospiggarna men i de matcherna övertygande man verkligen. Nyförvärven Daniel Bewley och Robert Lambert har bildat ett giftigt par som kommer bli någonting att bita i för samtliga lag i ligan. I de två första matcherna har man kört riders för Pontus Aspgren, det har fallit väl ut så här långt men givetvis skulle det vara skönt för lagledartrion att få tillbaka sin första svensk. Känslan är att Smederna blir svårslagna på hemmabanan.

Lambert och Bewley har varit oerhört starka tillsammans i inledningen av säsongen.

3) Lejonen, 2 matcher, 4 poäng

Gislavedslaget har ett luftigt schema i maj. Enligt lagledare Anders Fröjd har det varit jobbigt att stå vid sidan så mycket. Den kommande veckan står laget över igen. Positivt för Anders Fröjds mannar är att man har vunnit sina två matcher. Man var överlägsna mot Rospiggarna, i matchen mot Dackarna var det betydligt tuffare. Zmarzlik har såklart imponerat så här långt, samtidigt som Casper Henriksson visat prov på bra klass.

Lejonen har vunnit sina två inledande mathcher.

4) Västervik, 2 matcher, 3 poäng

- Annons -

Efter att ha kört över Piraterna i Västervik fick man en tuffare uppgift borta mot Indianerna. Premiären skulle väl Västervik bara vinna, vad som var mer imponerande var krysset borta mot Indianerna. En bra start för Västervik får man säga. Den svenska storstjärnan har levererat bra med poäng i säsongsinledningen. Det kommer så klart bli viktigt att det fortsätter så.

Fredrik Lindgren har levererat bra för sitt Västervik.

Under morgondagen går jag igenom lagen på den nedre halvan.

Adam Holman
foto: Erik Kruse, Roffe Lundstedt
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna