- Annons -

Rospiggarnas utspel: ”Eskilstuna i ett nötskal”

Under tisdagskvällen var tanken att det skulle köras semifinal mellan Smederna och Rospiggarna i Eskilstuna. Så blev inte fallet, matchen ställdes in på grund av att banan inte var körbar.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

I Norrtelje tidning ger Rospiggarnas sportchef Thomas Viktorsson sin syn på att matchen ställdes in.

– Tankarna går väl som sådana att det känns väldigt onödigt. De hade kunnat preparera banan så den stått emot regnet, men i stället gjorde de raka motsatsen och rev upp den. Fruktansvärt onödigt, suckar han.

Det är inte första gången som klubben från Eskilstuna är i blåsväder på grund av banpreparering eller inställda matcher.

- Annons -

– Det här är tyvärr Eskilstuna i ett nötskal och en del i deras strategi att göra banan så svår som möjligt för motståndare. De ligger på gränsen till vad som är tillåtet och farligt, vilket är allmänt känt i speedwaykretsar och inte bara en subjektiv åsikt.

Det blev ingen speedway i Eskilstuna under onsdagskvällen.

Smedernas lagledare Jerker Eriksson förstår inte kritiken och tycker heller inte att Rospiggarna ska uttala sig om dåliga banor.

– Jag vet inte vad han syftar på gällande banan. Den var blöt och domaren var ute från klockan 12 med vår banpersonal och de gjorde vad de kunde. Vår bankille har ju ganska bra rutin, så ur den synpunkten tror jag att vi gjorde allt rätt. Sedan är alla banor olika, vissa tål mer vatten än andra. Det är den världen vi lever och vad jag vet tvingades väl Rospiggarna att ställa in en tävling i solsken, så de kanske ska ligga lite lågt.

Den inställda semifinalen kommer att köras måndag 19 september.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna