- Annons -

Rospiggarnas sportchef: ”En oroväckande utveckling för svensk speedway”

Rospiggarna har dragits med låga publiksiffror den gångna säsongen, nu är klubbens sportchef orolig för svensk speedway.

- Annons -

Rospiggarnas publiksnitt landade på 1044 personer per match, det får klubbens sportchef Thomas Viktorsson att bli orolig för svensk speedways framtid.

– Det finns få kurvor som pekar rätt just nu. Vi står inför en potentiell djup lågkonjunktur och detta påverkar sannolikt möjligheten till sponsorintäkter för klubbarna långsiktigt. Dessutom är det färre aktiva svenskar på högstanivå och antalet fortsätter att minska, säger Viktorsson till Norrtelje tidning.

Han tror dock inte att intresset för speedway har minskat, det är snarare så att folk ser på speedway på andra sätt idag.

– Nej, jag tror inte det. Men har folk har vant sig att sitta hemma och titta på TV i värmen istället för att sitta på den där kalla träbänken en kall septemberkväll? Ja, det tror jag. Då kan man ju dessutom zappa till andra matcher under sladdpauserna. Skulle det vara minsta risk för regn så blir det definitivt hemmasoffan, speciellt om det är bortamatch 30–40 mil bort.

- Annons -

Thomas anser att klubbarna gör för lite för att lösa svensk speedways problem.

– Redan för tre år sen presenterade jag mina tankar för ESS om att vi behöver minska kostnaderna för långsiktig hållbarhet. Det fungerar inte att en eller två klubbar gör det. Vi behöver samarbeta om detta. I samma presentation 2019 hävdade jag att en klubb skulle gå under inom två till tre år om de inte tog tag i sin ekonomi. Den klubben var Vetlanda vars bolag gick i konkurs och lämnade ligan i våras.

– Nu tänker jag göra en ny provokativ förutsägelse. Om tre år så kommer det vara fem eller sex klubbar kvar på elitnivå om vi inte agerar nu, säger Thomas Viktorsson.

Adam Holman
foto: foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna