- Annons -

Robert Lambert: ” Har samma mål som när jag vann EM”

Robert Lambert byter i år klubb från Lejonen till Smederna. Han kommer även köra i GP–serien. I dagens intervju berättar han om vad han förväntar sig av årets säsong.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Robert Lambert hade en något svajig säsong i GP–serien 2021. Han hade en hög högsta nivå men även en låg lägsta nivå. När vi summerar den gångna säsongen hittar vi honom på en tionde plats. Robert berättar vad han behöver göra för att bli jämnare.

– Jag måste hitta rätt inställningar för varje bana, det har jag jobbat väldigt hårt med de senaste veckorna. Att hitta rätt inställningar är det som skiljer en okej dag från en bra dag, så för att kunna prestera på en jämnare nivå behöver jag hitta rätt tävling efter tävling. Det är någonting man lär sig under resans gång.

Vad har du för mål med GP– säsongen?

– Jag har som målsättning att komma topp sex och hänga kvar i serien till nästa år. Jag tror inte på att sätta upp svåra mål för sig själv som man inte kan klara. Topp sex är ett realistiskt mål, jag hade samma mål den säsong som jag blev Europamästare så man vet aldrig. Vi börjar med att säkra sjätteplatsen och så tar vi det därefter.

- Annons -
Robert Lambert siktar i första hand på att komma topp sex i GP–serien.

2021 vann Robert Lambert Speedway of Nations tillsammans med Dan Bewley och Tai Woffinden. Någonting har tar med sig in i kommande säsong.

– Det var bra för självförtroendet att vinna den tävlingen, det gick bra även i de två avslutande GP–tävlingarna så det gav mig mycket bra självförtroende inför årets säsong.

Inför den kommande säsongen har Robert valt att lämna Lejonen till förmån för Eskilstuna Smederna, där blir han lagkamrat med Daniel Bewley som även han kör i GP–serien 2022.

– Jag tror att klubben såg hur bra vi körde parspeedway tillsammans i Speedway of Nations i höstas. Det dök upp en möjlighet att de kunde få oss båda och då valde i att nappa på det. Det kommer bli väldigt bra och roligt att köra tillsammans med Dan i Smederna. Vi kommer ha kul på resorna och på banan, avslutar Robert Lambert.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna