- Annons -

Profilernas favoritögonblick från den gångna säsongen: ”Han höll kvar dem i matchen ensam”

För en och en halv månad sedan tog den svenska säsongen slut, den senaste veckan har vi låtit sex profiler dela med sig av sina tre favorithändelser/ ögonblick från säsongen.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Stefan Klementz, kommentator C More
1) Premiären är varje år någonting som sticker ut. Längtan är över, de bubblar av förväntningar och de spritter i hela kroppen. Dessutom var det en jämn match i Motala, som avgjordes i sista heatet där Piraterna överraskade och vann mot regerande mästarna Dackarna.

2) Victor Palovaaras framfart denna säsong har imponerat på många. Efter ha stått och stampat på samma ställe flera år, kom ett rejält lyft, något som överraskade mig. Ett ögonblick under säsongen var när han nästan på egen hand höll kvar Rospiggarna i matchen mot Dackarna och Victor körd in 15+2 på 6 heat.

3) När Smederna höjde bucklan i Gislaved, så var de klubbens fjärde guld på 6 år och då ska vi komma ihåg att dom inte var med 2020. Det lär kallas vinnarkultur.

Janne Rindstig, Radiosporten
1) GP i Målilla med mycket lyckat arrangemang i fint väder och där nygamle världsmästaren korades.

2) GP-Challenge i Glasgow där Kim Nilsson under besvärliga väder- och banförhållanden körde till sig en GP-plats.

- Annons -

3) Första SM-finalen i Eskilstuna inför storpublik mellan Smederna och Lejonen med en utgång som skapade stor spänning inför returen.

Johannes Wahlberg, kommentator i C More och Discovery, podden Cirkus Speedway

1) Jag måste lyfta fram tävlingen mellan Masarna och Piraterna. Bortfall och skador i bägge lagen. Men en av de bästa tävlingarna på säsongen. Vilken racing i Avesta.

2) Svårt att inte lyfta fram Victor Palovaaras säsong. Vilket kliv han har tagit! Jag trodde på framgång i Rospiggarna, men detta var ruggigt imponerande.

3) Publikuppslutningen kring finalerna. Det var grått. Det var kallt. Men det var fina publiksiffror i så väl Gislaved och Eskilstuna. Glädjande och kredd till alla på plats.

Ricky Kling, assisterande lagledare i Dackarna, podden Cirkus Speedway

1) Palovaaras match Målilla. Killen har haft ett kanonår men den tävlingen var något alldeles extra.

2) Kims GP-challenge. Snacka om att prestera på topp när det gäller som mest.

3) Heat 8 i matchen Västervik vs lejonen. Fighten mellan Thörnblom och Lindgren. Ett sådant heat som tar mig igenom höstmörkret.

Roger Hultgren, mångårig fotograf, före detta lagledare, aktuell med Speedwaysnack

1) Smederna imponerande genom att vinna 17 av 18 matcher, de förlorar 1 borta mot Västervik med endast 2 pinnar.

2) Bartosz Zmarzlik levererar varje tävling på ett makalöst vis. Inte helt oförtjänt bäst i världen just nu.

3) Oliver Berntzons säsong, en riktig krigare i varje tävling och silvervispen fick äntligen vinna sitt inviduella SM-guld.

Viktor Stendahl, Speedway det är grejer det, assisterande lagledare i Njudungarna

1) Det var en fröjd att se Kim Nilsson bemästra den något svårkörda banan i skotska Glasgow och att han dessutom aldrig kört på banan tidigare gör det ännu mer imponerande. Ska bli oroligt kul att följa Kim i Grand Prix-serien nästa år.

2) Jag blev mycket imponerad av Eddie Bocks körning i Västervik under JSM-finalen. Att sluta fyra under sitt första JSM på 500cc är det inte många som lyckats med tidigare.

3) Årets Grand Prix i Målilla tycker jag var väldigt underhållande. Seriematcherna som varit i år har inte bjudit på så jättebra speedway men det var stor skillnad i GP:t. Många täta heat och många omkörningar.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna