- Annons -

Casper Henriksson: ”Jag ser fram emot att köra där nästa år”

Casper Henriksson tog steg i rätt riktning under den gångna säsongen, till nästa säsong ser han fram emot att köra mer i den polska U24-ligan.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Casper Henriksson hade ett händelserikt år, han körde bland annat i den svenska Bauhausligan, i Allsvenskan och den polska U24-ligan. Utöver det körde han även i JVM-serien. Det blev en tuff resa för den unga smålänningen, vi vänder blickarna tillbaka till den sista JVM-tävlingen i Torun som kördes för en och en halv månad sedan.

–  Jag såg mycket fram emot den här tävlingen och trodde verkligen att jag skulle lyckas bra, jag hade förberett mig på ett bra sätt. Tyvärr så började tävlingen inte så bra med en krasch som förstörde min favoritcykel. Det gjorde att jag fick hoppa på andra cykeln som inte alls var bra, vi försökte ändra allt med olika inställningar på min andra men vi lyckades tyvärr inte hitta någon fart på den cykeln, säger Casper Henriksson.

Banan var inte likadan under JVM som den var under den U24-ligamatch som Casper körde där tidigare. Den kommande säsongen kommer han återigen köra för Torun.

– Jag har ju fortfarande kontrakt i Torun nästa år och ser väldigt mycket fram emot att köra mer där och utvecklas. Det kommer göra att jag blir en ännu bättre speedwayförare. Jag vill också förbättra min lägstanivå så jag kommer till exempel högre upp i stora tävlingar som VM och EM.

- Annons -

I den avgörande finalmatchen i Bauhausligan plockade Casper Henriksson 3+1 poäng. Den kommande säsongen har han kontrakt med Torun, Lejonen och Gislaved speedway i Allsvenskan.

Maciej Markowski
Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna